Prijevremena ejakulacija

Prijevremenu ejakulaciju karakterizira nemogućnost dobrovoljnog kontroliranja ejakulacije što ometa seksualno zadovoljstvo i muškarca i žene. Do ejakuliranja kod prijevremene ejakulacije obično dolazi prije ili kratko nakon penetracije. Prijevremena ejakulacija je veoma uobičajen problem kod muškaraca. Neki muškarci tek privremeno imaju problem prijevremene ejakulacije (sekundarna prijevremena ejakulacija) dok se kod drugih radi o dugotrajnom problemu (primarna prijevremena ejakulacija). No radi se o problemu za koji postoji više rješenja.
Prijevremena ejakulacija - uzroci

Uzrok prijevremene ejakulacije rijetko je organske naravi. Ako je to slučaj, neki od mogućih uzroka su multipla skleroza, ozljeda nerava, drugi neurološki problemi, pretjerana senzitivnost u penisu, hormonalni problemi a moguće je da je problem nastao kao posljedica uzimanja nekih lijekova

Uzrok je na prvom mjestu psihološke naravi.

Najčešći uzroci su prejako uzbuđenje ili tjeskoba. Kada mlada osoba ima prva iskustva ona često ne može kontrolirati način na koji reagira, ali praksom većina će mladića steći kontrolu nad ejakulacijom tj. naučiti kako je odgoditi. Nadalje partneri mogu osjećati da rade nešto nemoralno i da će biti zatečeni pa seks postane 'brzinski.' Brzo ejakuliranje može se pretvoriti u kalup ponašanja kojeg se kasnije teško osloboditi.Tijekom zrele dobi tjeskoba je vodeći uzrok prerane ejakulacije. Tjeskobu mogu uzrokovati razne stvari kao što su strah od trudnoće, stres uzrokovan raznim situacijama kao što su egzistencijalni problemi ili strah kako osoba neće moći zadovoljiti svoju partnericu.
Liječenje prijevremene ejakulacije

Važno pravilo kod rješavanja ovog problema je shvaćanje da je seks nešto što se ne događa samo u penisu već u cijelom tijelu. Muškarac bi trebao biti svjestan svoga tijela sve vrijeme trajanja seksualnog čina. Kada muškarac počne voditi ljubav cijelim tijelom u njemu neće biti napetosti, a napetost u tijelu za vrijeme seksa svoje oslobađanje nalazi u prijevremenom ejakuliranju. Dišite duboko, jer duboko disanje prirodni je oblik disanja tijekom seksa i omogućit će lakšu kontrolu nad ejakuliranjem. Trebalo bi izbjeći uzimanje alkohola i lijekova jer će oni smanjiti sposobnost osjeta u cijelom tijelu što je važno da se problem riješi.
Nekoliko je metoda koje se savjetuju muškarcima kako bi svladali problem preranog ejakuliranja.
* Masturbacija.

Masturbacija par sati prije seksa može omogućiti jače i trajnije erekcije kada dođe do odnosa s partnericom.
* Počni-stani tehnika.

Možete je raditi sami ali i s partnericom. Stimulirajte rukom penis dok ne osjetite da se približava vrhunac, tada prestanite i pričekajte 30-tak sekundi te počnite opet i to uradite nekoliko puta. Kada ovladate ovim procesom sami možete ga raditi s partnericom, zatim oralno i konačno uz malo upornosti ovladat ćete vašim procesom ejakuliranja.
* Tehnika stiskanja.

Tijekom odnosa, kada muškarac osjeti da će ejakulirati, žena treba stisnuti glavić penisa na tridesetak sekundi čime će ejakulacija biti spriječena. Nakon toga opet se nastavlja sa stimulacijom i to se ponavlja do trenutka kada se osjeti da je vrijeme ejakuliranja.
* Anestetičke kreme.

Ove kreme stavljaju se na penis oko 30 minuta prije seksa kako bi penis učinile manje senzitivnim. Kod korištenja ovog pristupa prethodno se savjetujte s liječnikom. Kremu prije seksa treba isprati.
* Lijekovi.

Službena medicina nema lijekove za preuranjenu ejakulaciju, ali u nekim slučajevima liječnik će prepisati antidepresive jer neki antidepresivu kao nuspojavu imaju smanjen osjet što će pomoći da se odgodi ejakulacija.
* Biljna medicina.

Neko vrijeme na tržištu je moguće naći biljne tablete za muške seksualne probleme kao što je prerana ejakulacija. VigRX Plus je jedan od vodećih proizvoda na tom polju. VigRX Plus blagotvorno djeluje na cijeli muški reproduktivni sistem te povoljno djeluje na krvotok i nervni sistem čime omogućuje veću kontrolu nad procesom ejakuliranja.
Ako ništa ne pomogne

Preuranjena ejakulacija je, kao što je rečeno, problem koji se može uspješno liječiti. No ako dok ne dođete do zadovoljavajućeg rezultata imajte na umu da postoje i drugi način seksualne stimulacije kod žena. Dvije trećine žena postiže orgazme putem stimulacije klitorisa. U tom slučaju prsti i seksualne igračke mogu biti savršena zamjena, ali tu je također i oralni seks. Pokušajte otkriti što vaša partnerica voli. U slučaju da nakon što poduzmete valjane korake kako biste se riješili vašeg problema ne postignete željene efekte, uputno je otići liječniku jer se možda radi o nekom fizičkom ili dubljem emocionalnom problemu.
Komplikacije

Prerana ejakulacija nije problem koji može narušiti zdravlje, ali može naštetiti vezi. Muškarac neće biti zadovoljan svojim seksualnim životom, a isto tako i žena. To može dovesti do prekida komunikacije i emocionalne veze.

Budući je ovo problem koji se u većini može uspješno liječiti neophodno je zadržati komunikaciju kako bi proces izlječenja bio lakši.


Izvor : vigrxplus-hr.com