Pokušao sam povećati penis, a dogodilo se svašta

muškarac hlače

Naime, Steven je odlučio da poveća svoj penis, a evo kako je sve završilo.

- Danas postoji izobilje pilula, pumpi i rastezača za koje se tvrdi da će ti napumpati, produžiti i uvećati šta god da imaš tamo dole - iako je veoma vjerojatno da samo umišljate da vam je penis mikro veličine.

Nakon što sam odlučio da testiram proizvode za uvećanje penisa koje su mi reklamirali na Instagramu, otkrio sam da je obavljanje svakodnevnih aktivnosti s federom od dušeka u pantalonama udobno taman toliko koliko zvuči.

Koji muškarac ne želi imati velik i snažan penis?

Ako postoji makar jedna stvar za kojom bi svaki muškarac trebalo da žudi, to je veliki i snažni penis. Veliki penisi se slave ( iako obmanjujuće) još otkako su stari Grci pjevali ode zlatnim falusima od 55 metara. Danas postoji izobilje pilula, pumpi i rastezača za koje se tvrdi da će ti napumpati, produžiti i uvećati šta god da imaš tamo dole (iako je veoma vjerovatno da samo umišljaš da vam je penis mikro veličine).

Neki od ovih proizvoda su očigledno prikrivene sprave za mučenje, koje su najvjerovatnije na drogama izmislili pripadnici bratstava na fakultetima. Ali jednog dana, dok sam se divio životima svojih prijatelja na Instagramu, iskočila je elegantna reklama za nešto što se zove Stelt. Na stranici kompanije, na kome se prikazuje kako jedan neuredan tip sa naočarima za sunce zgubidani u kolima, uvećanje penisa djeluje kao kul, ležeran način za podizanje samopouzdanja. U ovom slučaju, naprave koje se koriste uključuju crnu cijev od tkanine koja se stavlja preko muškosti, kao i slikonski šraf koji visi na vrhu, pružajući anatomiji ono što u ovoj kompaniji nazivaju „treningom produženja", i praveći dovoljno veliku budžu da na nju sleti zalutali golub.

Što više, Stelt je samo jedan od širokog dijapazona takozvanih „rastegljivača" - od kojih su neki mnogo složeniji. Na primer, TLC Tager se kači na glavić preko sisaljke napravljene po mjeri, i tegli penis sistemom dizalice. Iz kompanije preporučuju da se nosi osam do dvanaest sati dnevno. Ne, hvala.

Za 120 dolara koliko centimetara?

Stelt je, kao što mu i sam naziv sugerira, diskretniji; ovaj sistem od 120 dolara koji mi je stigao na kućni prag se sastoji od nečega što mi izgleda kao lutka koja se stavlja na prst, od silikonskog pritiskivača za papir, i dvije futrole od lateksa koje izgledaju kao da ih je neko pokupio iz smeć ispred kuće Toma Finskog.

Neko vrijeme sam zurio u ekstremno neprivlačan feder i pitao se u šta sam se to uvalio. Fundamentalna je istina da tehnike uvećanja penisa, bez obzira kako ih reklamiraju, djeluju slično nekakvom intenzivnom ispitu zrelosti za muškarce.

I zaista, kada sam natakao crnu cijev i zavrnuo feder na vrhu, nabreklina u gaćama mi je izgledala nakazno. Klimajući se lijevo - desno, zapitao sam se: da li se sada osjećam muževnije? Ne, imao sam osjećaj kao da sam se zaglavio u dušeku. Ali odlučio sam da nastavim sa svojim dnevnim zadatkom kao da je sve u redu.

Stvar je u tome da je šetnja psa sa federom u gaćama udobna baš onoliko koliko zvuči. Kada smo skrenuli iza prvog ćoška, već mi je znatno spao. Možda sam pogrešno procijenio veličinu, zato što mi je feder spao sa prepona i nježno se prislonio na moje bedro. Osjećaj je bio blago senzualan, ali nabreklina je bila na mjestu koje je bilo teško objasniti.

Razmišljao sam o najboljem načinu da otkopčam pantalone i namjestim se, kada sam shvatio da jedan komšija može da me vidi. Do tog trenutka su moje blesavo uske pantalone počele da mi spadaju zbog čitave aparature. Odgegao sam se do kuće da se pregrupiram.

Kratka pretraga Googlea me je navela da povjerujem da šaraf nisam zavrnuo „ispravno", ali kada sam pažljivije pratio upustva i hodao po stanu, počeo sam da osjećam duboki uol - kao da pravim nepopravljivu štetu.

Na forumu za uvećanje penisa, „ Pitanje veličine", korisnik touchmyjunk tvrdi da je Stelt toliko udoban da može da ga nosi duže od njegove konkurencije, „cijevi za penis" pod nazivom Divosuts, koji je namijenjen tome da „produžava penis po cijeli dan".

„Ponekad zapravo kombinujem ta dva, stavim par slojeva divosuta preko stelta, da bih dodao na pritisku i čvrstini. A ponekad stavim prsten za debljanje preko osnove stelta, i nosim ga sat ili dva posle teretane", piše on.

Doktori skeptični

Doktori su skeptični po pitanju takvih tvrdnji. Tomas Jay Walsh, urolog na Univerzitetu u Washingtonu, vjeruje da od naprava za istezanje penisa ima malo koristi. „Dokazi da možeš trajno da produžiš penis bilo kakvom napravom za istezanje zaista ne postoje", kaže on.

On preporučuje naprave za istezanje samo pacijentima na rehabilitaciji, koji su patili od bolesti ili zaraza penisa. Čak i u tim slučajevima, kaže on, naprave jednostavno pomažu muškarcima da dostignu veličinu koju su imali prije bolesti, ali ne uvećavaju drastično prirodnu veličinu.

Što se tiče nas ostalih, Walsh upozorava da napave za istezanje mogu da naprave više štete nego koristi.

"Neki ljudi oštete nerve, naprave modrice, puca im koža, gube osjećaj u glaviću penisa", kaže on. „To je uglavnom privremeno, ali zamislivio je da nepravilnim korištenjem naprave može da se napravi šteta, kada se glavić penisa previše stegne", dodaje, upozoravajućim glasom. „Vjerujte mi, da smo otkrili način kao da pouzdano, sigurno i efikasno produžimo muški penis, odavno bismo to učinili".

Neka istraživanja ukazuju na to da naprave za istezanje mogu da imaju efekta ako se redovno koriste tijekom dugih (i svakako neprijatnih) vremenskih perioda. 2010, jednom studijom je otkriveno da su nakon šest mjeseci svakodnevne upotrebe manje od četiri sata dnevno ispitanici prijavili „značajno uvećanje dužine penisa od 2,3 i 1,7 centimetara u mlitavom stanju i u erekeciji, tim redoslijedom", ali bez značajnog uvećanja obima penisa.

Ali mnogi muškarci koji koriste ove naprave vjerovatno to ne moraju. „Poremećaj dismorfije penisa", koji karakteriše nečije vjerovanje da mu je penis mali, usprkos svim dokazima da je suprotno, stvarno je stanje koje istraživači počinju da liječe jednako ozbiljno kao i tjelesni dismorfični poremećaj.

Pismo upozorenja

U prošlosti su kompanije bile na udaru kada su reklamirale svoje naprave muškarcima koji su očajnički želeli koji centimetar više. 2014. godine FDA je poslala pismo upozorenja kompaniji MegaVac sistems, proizvođačima vakuumske pumpe za penis, kritikujući kompaniju zbog toga što ne održava adekvatnu dokumentaciju povijesti upotrebe naprave, kao i zbog lažnih tvrdnji da je njihov proizvod „FDA odobrila" za produžavanje penisa, iako je Agencija samo priznala kompaniji da proizvod utiče na popravljanje erekcije.

Stelt nema naljepnicu na kojoj piše da ga je „odobrila FDA", i njegovi proizvođači se nisu zaletjeli i eksplicitno naveli da produžuje penis, i umjesto toga su naveli da naprava „utiče na unutrašnje ligamente penisa sa ciljem da se penis produži u kraćem roku" (Prema Walshu, u penisu nema ligamenata). Jedina objava na stranici je nejasno upozorenje da Stelt ne prihvata bilo kakav rizik i odbija bilo kakvu odgovornost za neodgovarajuće korištenje svog proizvoda. U izjavi za Broadly napisanoj u e-malu, predstavnik Stelta kaže, „Mi ne iznosimo nikakve tvrdnje da su naši proizvodi efikasni, jer produženje penisa nije nauka u kojoj takve tvrdnje mogu da se iznose".

Koliko penisa je povrijeđeno ovakvim napravama? Walsh mi kaže da nije naišao na pacijente koji su svojoj muškosti nanijeli nepopravljivu štetu koristeći ove naprave za rastezanje, ali teško je to tvrditi sa sigurnošću. „Nekoga tko je povrijedio sam sebe možda je isuviše sramota da nam se obrati", kaže on.

Što se mene tiče, ja sam skroz u redu (nadam se)! I Stelt mi sada stoji na stolu. Zaista je sjajan pritiskivač za papir.

Vice.com