Otkrijte da li ste savršen seksualni partner

Kada osoba ima izvrsnog seksualnog partnera, oslobođena je velikog tereta. Tada se ne mora zamarati razmišljanjem da li vodi ljubav sa pravom osobom ili ne. Kada se govori o savršenom seksulanom partneru, visina, godine, tjelesna težina i ponašanje su u drugom planu. Najvažnije je među partnerima postoji kemija, posebno u spavaćoj sobi.

"Shvaćanje pojma savršenog seksualnog partnera se razlikuje od osobe do osobe, ali za seksualno zadovoljstvo su potrebne i zajedničke osobine kao što su seksualna aktivnost, eksperimentiranje u krevetu i higijena. Većina osoba danas radi na sebi kako bi se prilagodili svojim partnerima i na taj način postali savršen seksualni partner", rekla je ekspertkinja za veze Kirti Mishra.

Pored lijepog izgleda, lijepog tijela i seksualnog nagona, potrebne su još neke osobine koje čine savršenog partnera.

Jedna od njih je zasigurno higijena. Svako želi da njegov seksualni partner bude čist i uredan. Higijena je veoma važna u seksualnoj vezi. Depilacija obezbjeđuje komfor koji je potreban da bi se uživalo u svakom dijelu tijela voljene osobe. Mekani i mirisni dijelovi tijela su izuzetno privlačni svima.

Oralni seks ne treba biti problem. Vješt seksualni partner ne treba oklijevati da pruži oralno zadovoljstvo. Ako to ne radi rutinski, partner će vas zadovoljiti oralno samo ako su atmosfera i raspoloženje zadovoljavajući u tom trenutku. Niko nije savršeno vješt kada se govori o oralnom seksu. Učenje malih trikova će unijeti magiju u vaš ljubavni život.

Budite maštoviti u vođenju ljubavi. Intimnost i strast splasnu ukoliko imate dosadnog partnera, koji seksu ne pridaje veliki značaj. Provjerite da li se vaš partner trudi da pokaže osjećaje i maštovitost, jer partner koji je spreman probati nove stvari i više nego dragocjen. "Zločesti" razgovori, seksualne igre sa čokoladom, novi položaji i druge ljubavne igre čine savršenog seksualnog partnera.

Potrudite se da budete u dobroj formi. Problemi sa prekomjernom težinom su prepreka u spavaćoj sobi. To važi i za vašeg partnera.

Predlažite nove stvari, ideje i ispunjavajte ih. Ispunjavanje fantazija doprinosi zdravom seksualnom životu. Savršenom seksualnom partneru neće smetati seksualna pomagala, novi načini postizanja orgazma i eksperimentiranje tijekom predigre.

Komunikacija je ključni faktor seksualnog zadovoljstva, tako da je poželjno da partneri međusobno razgovaraju o svojim željama kada se govori o seksu. Niko ne može biti savršen seksualni partner ukoliko nije iskren o svojim seksualnim afinitetima. Potražite partnera koji otvoreno govori o svojim fantazijama i želi ih podijeliti s vama kako bi ih ispunio.

izvor: Sarajevo-x.com