Koliko ste seksualno kompatibilni sa svojim partnerom

Koliko ste seksualno kompatibilni sa svojim partnerom
No, hoće li i vaš seksualni život biti jednako kvalitetan i uzbudljiv, i još važnije, hoće li takvim i ostati? Ljubav se ne događa uvijek na prvi pogled, i može proći neko vrijeme dok ne postignete duboku i zadovoljavajuću vezu. Kako ćete prepoznati odgovarate li si i u seksualnom smislu? Uzbuđuju vas iste stvari! "Kada oboje mislite da su iste stvari seksi i erotične, to je jedan od znakova da se krećete prema intimnosti i seksualnoj kompatibilnosti", kaže Michael McGee, predsjednica društva World Association for Sexual Health.
Možete napraviti mali kviz kako biste ustanovili jeste li seksualno usklađeni, ističe psihoterapuetkinja Stacy Kaiser.

Pokušajte odgovoriti na sljedećih pet pitanja:

Osjećate li se sretno i smijete li se često kada ste s tom osobom?
Kada ste odvojeni, veselite li se sljedećem susretu?
Kada se poljubite osjećate gotovo trenutnu fizičku energiju i uzbuđenje?
Spremni ste žrtvovati spavanje, posao - gotovo sve, kako biste proveli vrijeme s posebnom osobom?

Za vrijeme fizičkog kontakta s drugom osobom, čak i samo držanja za ruke, uvijek želite više?


Ako ste odgovorili potvrdno na većinu ovih pitanja, vaša će se veza vrlo brzo zahuktati i ostati takvom, kaže Kaiser.
Seksualna kompatibilnost oslanja se na jednostavnu kemiju između dvije osobe, kaže doktor Israel Helfand. Većina parova koja je u uspješnoj, dugotrajnoj seksualnoj vezi zapravo voli osjećaj, miris, čak i okus jedno drugoga. Bez ove magnetske privlačnosti i želje za fizičkom prisutnosti druge osobe, seks među vama je nešto manje neodoljiv. "Ako vas ne privlači miris i "okus" druge osobe, budite sigurni da seksualna kompatibilnost nije na visokoj razini", kaže Helfand.

Kada tražite osobu koja će vam biti odličan seksualni partner, najčešće ćete odmah u startu prepoznati da je u pitanju prava stvar. Ipak, ponekad intimnost između dvoje ljudi počne kasnije, kada se bolje upoznate.

Možda ste odnos započeli kao prijatelji, i prvo se neko vrijeme družili da biste jednog dana spoznali kako se gledate drugim očima. Neovisno o tome jeste li tek upoznali svoju srodnu dušu, ili tu osobu zapravo poznajete godinama, ali sada uviđate da si odgovarate, komunikacija je nužna.

Danas je jednostavnije upustiti se u seks, nego razgovarati o seksu, kažu stručnjaci. Oni parovi koji o intimnosti ne mogu razgovarati otvoreno, možda bi trebali razmisliti o svojoj vezi i kvaliteti seksualnog života.

urbancult.hr