Kako pobijediti frigidnost?

Pogrešna percepcija frigidnosti

Pod pojmom frigidnosti ne smatramo nedostatak zadovoljstva, kada je žena umorna, bolesna, kada ima previše obaveza na poslu, kada je u vezi s muškarcem koji je seksualno ne uzbuđuje ili kada vam djeca stalno ulaze u spavaću sobu i nemate apsolutno nikakvu intimu. Mnogi muškarci imaju iskrivljen pogled na žene i njihovu seksualnost. Misle da je žena jukebox, u koji ubace novčić (u njihovom primjeru penis), a zatim automat, mora pjevati i plesati na točno zadanu pjesmu, te da je to dovoljno za vrhunsku zabavu. Skloni su vjerovati da kada žena osjeti penis u vagini automatski doživljava orgazam. Drage dame, dobra vijest! To nije Opens internal link in current windowfrigidnost, to je samo muškarac koji ne zna ništa o seksu i vašem tijelu! Također, niste frigidne ukoliko pri svakom seksualnom odnosu ne doživite orgazam, to je uredu. Niste frigidne, ukoliko se svaki put ne odazovete na «ljubavni zov» vašeg falusno orijentiranog muškarca. Kada bi frigidnost obuhvaćala sve gore napisano, svaka žena na zemlji bila bi frigidna. Frigidnost je nešto posve drugo, nešto puno ozbiljnije. Zapravo, frigidna žena je ona koja voli svog partnera i ne boji se ničega u seksu,ali i dalje ne može uživati u njemu, čak i kada se oba partnera jako trude postići užitak koji ne doazi.

Rješenje morate pronaći sami

Frigidnost je potpuno drugačiji problem od Opens internal link in current windowimpotencije kod muškaraca. Najčešći razlozi su nervoza ili nešto još banalnije. Frigidnost je individualni problem svake žene, zato ćete rješenje teško naći u knjigama ili u savijetu neke prijateljice. Neki rijetki slučajevi frigidnosti su jednostavni. Ponekad su u pitanju kontracepcijske pilule, koje mogu uzrokovati smanjenu želja za seksom. Trudnoća i majčinstvo također mogu biti uzrok frigidnosti. Ukoliko je bol pri penetraciji jedan od uzroka, rješenje možete pronaći u posjeti ginekologu. To su problemi koji se mogu rješiti i oni su potpuno razumljivi razlozi za smanjenom seksulanom željom i nemogućnosti postizanja orgazma. Ako mislite da ništa od navedenog nije vaš problem, a imate partnera s kojim možete otvoreno i iskreno razgovarati o seksualnosti i problemima koji su vas snašli te nakon tog razgovora još uvijek ne vidite poboljšanja iako ste eliminirali neke uzroke, možda bi najbolje bilo obratiti se savjetovalištu ili psihijatru s kojima ćete podijeliti svoj problem. Pomiješani psihički i fizički uzroci mogu biti složeni te rezultirati frigidnošću. Pomoć pouzdanog stručnjaka te njegovih korisnih savijeta, sigurno neće rezultirati brzim izlječenjem. Morate znati da je to proces koji može potrajati.

 

Možda vas može spasiti mastrubacija

Jedina tehnika, koja bi mogla biti učinkovita i možete ju probati bez pomoći stručnjaka, strpljivo je istraživanje vlastitog tijela. Mastrubacija koja dovodi do orgazma kod žena puno je duži i kontinuiraniji proces nego kod muškaraca. Također, možete upotrijebiti vibrator koji će potaknuti seksualno uzbuđenje te vas podsjetiti na penetraciju s vašim partnerom. Kada otkrijete stimulans koji vam pruža dobar osjećaj, bilo da ste do njega došli sami ili s partnerom, uključite ga u spolne odnose ili prakticirajte samo to. Otkrijte što vam odgovara i u čemu uživate. Eksperimentirajte s raznim igricama i uključite maštu. Ako poslije svega ne uživate, nemate seksualnu želju, potražite pomoć stručnjaka. Naravno ne sami, nego s partnerom koji će biti uz vas.

intimatemedicine.com.hr