Kako istinski uživati u seksu

sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, sexy, sex u autu, mladi sex, tijelo, užitak, stres, sex, sex, razlog, seks, seks, orgazam, erogena zona, žena, seks, plaža, more, poze, seks, seks, plaža, seks, užitak, uživanje, tajne, orgazam, seks, seks, predigra, seks ljubav, genitalne ugode, Ženski mozak, seks, hormon oksitocin, orgazam
Nekoliko je istraživanja pokazalo da žene istinski ne uživaju u seksu te puno rjeđe doživljavaju orgazam od muškaraca, piše tportal.hr. U tome ih sprečava neznanje, nepoznavanje svojeg i partnerovog tijela te niz pogrešnih uvjerenja koje su učile od djetinjstva. No, i tome ima lijeka. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći u vašim nastojanjima da istinski uživate u svojem seksualnom životu.

Prihvatite svoje tijelo
Prvi i najvažniji preduvjet za istinsko uživanje u seksu je prihvaćanje vlastitog tijela. Prihvaćanje znači da zaista prihvaćate i one dijelove tijela za koje mislite da nisu lijepi. Imajte na umu da nitko nije savršen, pa tako ni vi. Proučite pažljivo dijelove tijela kojima niste zadovoljni. Zapitajte se zašto njima niste zadovoljni. Jednostavno pronađite vlastiti model koji će vam omogućiti da zavolite i svoje nesavršenosti. Kada zavolite svoje tijelo u cijelosti, dobro ćete se osjećati u vlastitoj koži, a to će se itekako osjetiti i u vašem seksualnom životu. Moći ćete istinski uživati u seksu i pustiti svoje tijelo da bude upravo onakvo kakvo je - prekrasno i prirodno.

Upoznajte svoje tijelo
Mnogi ljudi misle da dobro poznaju vlastito tijelo, ali to je daleko od istine. Prije nego što se prepustite uživanju s partnerom, morate znati što je to što vas uzbuđuje. Posvetite neko vrijeme proučavanju svoga tijela. Istražujte ga, dodirujte, zaboravite na sve savjete koje ste pročitali i otkrijte gdje su vaše erogene zone i koje dijelove tijela želite da istražuje vaš partner. Usto, upoznavanje svoga tijela dovest će i do prihvaćanja vlastitog tijela. S takvim odnosom prema svojemu tijelu bit ćete puno opušteniji u krevetu, ali i znatno sigurniji u svoje ljubavničke vještine.

Upoznajte partnerovo tijelo
Muško tijelo drukčije je od ženskog, pa ono što uzbuđuje žene, ne uzbuđuje nužno i muškarce. Ne zaboravite i da je svaki čovjek drukčiji. Uzmite si vremena da proučite partnerovo tijelo. Dodirujte ga, gledajte njegove reakcije, ljubite ga, ukratko - činite sve što vam može pomoći da dobro upoznate njegovo tijelo. Na taj način znat ćete kako ga uzbuditi te kako ga tijekom seksa dodirivati. Ako imate nejasnoća, ne bojte se pitati ga ono što vas zanima. Iznenadit ćete se kako on dobro reagira na to.

Napravite red u glavi
U životu ste nesumnjivo puno toga pročitali, čuli ste razne savjete, a i odgojili su vas s određenim smjernicama u pogledu seksa. Takve informacije mogu biti korisne, ali neke mogu biti i iznimno destruktivne. Sjedite sami sa sobom i pokušajte odgonetnuti koji su vaši stavovi o seksu. Seks je prljav? Seks je grijeh? Imam celulit i ružna sam? Moj orgazam nije važan, muškarca treba zadovoljiti? To su samo neka od destruktivnih uvjerenja koja će vas spriječiti da istinski uživate u seksu. Napravite red u svojoj glavi i uklonite sva ona vjerovanja koja vas koče da istinski uživate u seksu. Za to će vam trebati vrijeme, ali ne odustajte jer nagrada će biti vrhunski seksualni doživljaj.

Obrazujte se seksualno
Ako želite biti uspješan marketinški stručnjak, morat ćete dobro proučiti stručnu teoriju vezanu uz marketing. Jednako je i sa seksom. Ne kažemo da danima morate čitati knjige i učiti kao da se pripremate za ispit, ali zaista biste se trebali informirati o seksu. Ako ne želite kupovati knjige, na internetu se može pronaći dovoljan broj stručnih članaka - od onih koji otkrivaju tajne o funkcioniraju tijela do onih koji savršeno objašnjavaju što sve tijekom seksa rade vaši mozak i tijelo. Informirajte se i budite svjesni da je znanje zaista moć. U ovom slučaju, znanje će vam omogućiti da istinski uživate u seksu.

Komunicirajte
Ako istinski želite uživati u seksu, morate naučiti otvoreno komunicirati sa svojim partnerom. Mnoge žene očekuju da im muškarci čitaju misli, a neke se i srame priznati svoje seksualne želje. Sram, krivnju, stid, neugodu i sve ostale emocije jednostavno ćete morati ostaviti po strani. Sjednite sa svojim partnerom. Otkrijte njegove seksi želje, a jasno izrazite i svoje. Objasnite mu što volite, a što ne te zašto ne želite pristati na neke njegove zahtjeve. Komunikacija je ključ uspješnog partnerskog odnosa, a u to svakako ulazi i seksualni život.