Jeste li sigurni da znate baš sve o seksu?

Naime, kada su u pitanju seks termini, gotovo svaki tjedan se pojavljuje neki novo naziv, a ovoga puta stručnjaci za seksualni sleng otkrivaju značenja nekih od najnovijih seks termina. Znate li što označava swami te što je to uragan, krunjenje ili pak P-točka?

Sigurna riječ

Kada s partnerom isprobavate neke sasvim nove seksi igrice, poze ili pak igračke, dobro je je prije akcije utvrditi sigurnu riječ kojom ćete moći prekinuti akciju ako se u određenom trenutku više ne budete osjećali opušteno i ugodno. Claire Cavanagh, seks stručnjakinja, preporučuje određivanje dviju sigurnih riječi. Na primjer 'žuto' može značiti 'Dobro sam, no blizu sam granice', dok 'crveno' moće značiti 'Odmah stani.' Sigurne riječi vrlo su važan faktor posebice ako se s partnerom upustite u vode sado-mazo seksa, piše ivillage.com.

Uragan

Uragan označava seks pozu koja će izludjeti i vas i vašeg partnera. Dok muškarac leži na leđima, partnerica treba sjesti na njega te noge prekrižiti u indijanskom stilu. Tako muškarac može ženu za vrijeme seksa pomalo okretati te sebi i njoj priuštiti nevjerojatno zadovoljstvo. Za vrijeme seksa, muškarac stavlja ruke na partneričina koljena te je u jednom smjeru zakreće i do 360 stupnjeva, omogućujući tako snažnu penetraciju. Ova seks poza zbog jačine užitka koji daje dobila je ime po oluji.

Krunjenje

Termin se koristi za vrstu oralno seksa prilikom kojega partnerica vaginu stavlja točno na lice svoga partnera. Seks stručnjakinja Sarah Sloane kaže da se ta tehnika koristi već jako dugo i vrlo često, no do sada nije dobila svoj službeni naziv. Osim oralnog seksa, pod ovim terminom podrazumijeva se i ženska dominacija nad muškarcem, što može u spavaćoj sobi itekako biti uzbudljivo.

P-točka

Često definirana kako muška G-točka, prostata se nalazi unutar rektuma, veličine je lješnjaka, a stimulirati je se može direktno ili preko međice, područja između anusa i testisa. I dok neki muškarci vole izravnu stimulaciju, drugima je pak draža ova posredna, no prema riječima doktora Toyooka, činjenica je da stimulacija P-točke muškarcima pruža nevjeorjatno zadovoljstvo i snažan orgazam.

 

Vožnja čamca

Ovaj termin označava pomalo smiješnu i bizarnu situaciju kada muškarac položi lice između ženskih grudi, protrese te kaže 'brrrrr'. Tom prilikom nastaje zvuk nalik onome prilikom vožnje čamca, a čini se da je upravo to jedna od omiljenih seksi igrica muškaraca koji obožavaju ženske grudi.

Škare

Ovaj termin označava seks pozu kada žena jednu nogu drži uspravnom u zraku, a drugu ravno položenu na krevetu, baš poput oblika škara. Za to vrijeme sav 'posao' prepušten je muškarcu, koji kontrolira situaciju i tempo te zahvaljujući škarama ima dovoljno mjesta za duboku penetraciju.

Tretman lica

Već se pisalo o tome kako je sperma dobra za žensko zdravlje i kožu, a sada je ova situacija dobila i svoje ime. Naime, pod tretmanom lica podrazumijeva se situacija kada muškaraca ejakulira na lice svoje partnerice. Ova seks igra postala je popularna zahvaljujući porono filmovima, a stručnjaci upozoravaju da ipak valja biti oprezan i pripaziti jer ukoliko dio sadržaja završi u oku, to može biti poprilično bolno.

Swami

Ova termin se koristi za seks pozu u kojoj žena sjedi u krilu partnera te ga obrgli nogama i rukama. Osim intezivnog osjećaja penetracije, poza pruža i puno maženja, poljubaca i zagrljaja. Isprepletenost vaših tijela u čvrstom stisku zasigurno vas neće ostaviti bez užitka orgazma.

tportal.hr