Ja sam djevica, pa što?

Adrijana (26) "Bila sam djevica do svoje 25. godine. Imala sam dečke od svoje 15. godine, no nekako se nikad to nije razvilo. Nisam htjela spavati s nekim koga uistinu ne volim. I za koga ne vjerujem da je za cijeli život. To nije iz vjerskih razloga nego iz osobnih. Moji prijatelji su me često zbog toga zadirkivali, jer su sve moje prijateljice već spavale u srednjoj školi. Ali meni to nije nikad smetalo. I ja sam se zezala na svoj račun. Mada smatram da svatko ima pravo na svoj odabir. Mislim, ne zadirkujem ni ja njih zato što su imale prvi seks sa 16. godina."

U današnje vrijeme mnogim ljudima je teško za povjerovati da je netko djevica i da za prvi seks uistinu čekaju onu pravu osobu. Često je ova odluka uvjetovana vjerskim odgojem, no on ne mora uvijek biti glavni razlog. Nekad je jednostavno u pitanju vlastita odluka koja je uvjetovana samo vlastitim moralnim stavom - ne željeti seks dok on nije s pravom osobom. Nekad to mora biti unutar braka, a nekad samo prava ljubav. Djevice su u današnje vrijeme često povod za mnoge viceve. Zar one uopće još postoje?

Tanja (29) "Moja prijateljica je bila djevica do ulaska u brak sa svojim dugogodišnjim deckom. Ja to iskreno nisam mogla shvatiti. Seks je važan, naravno nije najvažniji dio, ali je svakako jedan od sastavnih dijelova. I uostalom ne moraš uvijek s nekim kliknuti u krevetu. I što čekaš do braka i onda zaključis da ti ta osoba uopće ne paše. I šta onda si cijeli život u braku u kojem imaš loš seks? Uostalom ne možes ni znati je li dobar ili ne - kad nemaš s ničim usporediti. Ne znam, nisam ni ja osoba koja se baca svakom frajeru u naručje. I meni je potrebno neko vrijeme da se opustim, ali opet."

Mnogi ne shvaćaju djevice jer smatraju da je seks važan dio veze. Ali to podjednako razmišljaju i djevice - i njima je seks važan. I upravo zbog toga ga neće dijeliti sa svakim. No, jesu li današnji muškarci uistinu tako strpljivi?

Mirela (24) "Ja sam djevica i upustit ću se u seks tek nakon vjenčanja. Moram priznati da je zbog toga teško ostvariti normalnu vezu jer većina dečkiju očekuje nakon određenog vremena seks. Do sada su sve moje veze pukle zbog toga. No sada sam godinu dana s Igorom. Prije mjesec dana smo se zaručili. Zasto se čuvam za brak? Iz vjerskih razloga."

Osuđujemo djevice jer na njihovu odluku gledamo iz svog kuta. Naravno, ako volite seks i često ga prakticirate, teško možete shvatiti odluku da se apstinira. No tu odluku je teško shvatiti jer vi to ne činite. Mada se čini da djevice u modernom vremenu "izumiru" one su ipak tu. Ne zato jer ne vole seks, nego zato jer ga žele imati s pravom osobom koju vole.

budi.in