Djevojka objasnila zašto je još nevina, a psihologinja joj pošteno spustila

djevica, priznanje
...istraživanje otkrilo da je jedna od osam osoba danas još uvijek nevina s 26 godina. Jedan je psiholog to povezao s "kulturom hiperseksualnosti" te kasnijim "strahom od intimnosti". Bilo kako bilo, nijedno od toga nije valjan razlog celibata ove 27-godišnjakinje.

Nije da je ne zanima seks

Gostujući u ITV-ovoj emisiji This Morning, blogerica je objasnila kako njezin djevičanski status nema veze s njezinim religijskim uvjerenjima, već je odluka dijelom nastala aktivno, a dijelom stjecajem okolnosti. "Kad je riječ o nevinosti, smatram da postoje dvije struje mišljenja: kad netko želi čekati pravu osobu jer želi da to ima neko značenje i postoje oni drugi kojima to uopće nije važno. Ja sam u prvoj kategoriji. Ne tražim muškarca s kojim ću se vjenčati, ali ne želim ni nešto na jednu noć. Želim osjetiti povezanost koja je više od samoga seksa. Pretpostavljam da jednostavno još nisam naletjela na pravog", objasnila je.

Javno priznanje Alice Riley došlo je nedugo nakon što je novo istraživanje otkrilo da je jedna od osam osoba danas još uvijek nevina s 26 godina. Jedan je psiholog to povezao s "kulturom hiperseksualnosti" te kasnijim "strahom od intimnosti". Bilo kako bilo, nijedno od toga nije valjan razlog celibata ove 27-godišnjakinje.

Riley je ispričala kako je bila u vezi pet tjedana i sve je mirisalo na seks, ali to se raspalo prije no što je došlo do te prilike jer je dotični još patio zbog bivše cure. Istaknula je kako njezina odluka ne znači kako ona nema dovoljno samopouzdanja, da ima dvojbe vezane uz seksualnu orijentaciju ili da je seks ne zanima, kako mnogi misle. Psihologinja Emma Kenney smatra da seks ne smije biti razmjena moći, s obzirom na to da cijela priča o "djevičanskoj čistoći" nešto sugerira.

Psihologinja objasnila njezin stav

"Kad kažemo da je naše tijelo nešto što se temelji na činjenici da ste nevini ili niste, stvaramo ono što se naziva patrijarhalnim argumentom koji je važniji od samoga tijela. Moje tijelo pripada meni; ako se želim njime igrati, to je u redu", rekla je psihologinja te poručila blogerici da će biti jednako vrijedna dan nakon što se prvi put poseksa kao što je sada. Kad su Riley pitali bi li joj smetalo kad bi njezin partner imao bogatu seksualnu povijest, ona je rekla kako to nije nužno znak za uzbunu ako je muškarac pokazao da mu je stalo do nje.

"Doimaš se kao djevojka koja ima čvrste stavove o tome. Ne radi se o tome da ti želiš biti djevica, već samo želiš pronaći tipa s kojim ćeš se htjeti poseksati. To je drugačija situacija od one u kojoj govorimo o igri moći, kad žena smatra da je njezino djevičanstvo čini čistom. Ne, to ne znači da si čista, već samo to da se nisi seksala", rekla joj je psihologinja.

Net.hr