Faktori koji mogu utjecati na kvalitetan seks

Hormonalni faktor


Za dobro seksualno zdravlje i libido važni su androgeni kao što je testosteron nivo kojega kod muškarca opada za oko 1% čime nadalje slabi njegov libido. Sličan je slučaj i kod žena. Testosteron se može dobiti na recept, ali DHEA i Pregnenolon, koji se u tijelu pretvaraju u testosteron mogu se dobiti kao splementi.

Krvožilni faktor


Bolesti krvožilnog sustava kao što su hipertenzija i ateroskleroza te dijabetes mogu umanjiti dotok krvi u penis što može dovesti do problema s prokrvljenošću genitalija a time i postizanja i održanja erekcija.

Nervni faktor


Oštećenje nerava usljied bolesti kao što su dijabetes, multipla skelroza, moždani udar, Parkinonsonova bolest mogu umanjiti sposobnost odgovora na seksualnu stimulaciju

Kemijski faktor


Seksualna stimulacija izaziva niz kemijskih reakcija u tijelu koje usmjeravaju krv u seksualne organe čime kod muškarca dolazi do erekcije a kod žene do lubrikacije vagine. Dušični oksid (NO), dopamin i acetyxlcholin najpoznatije se od kemikalije koje su uključene u seksualni odgovor.

Psihološki faktor


Brojni su psihološki faktori koji mogu dovesti do seksualnih problema. Tjeskoba zbor raznih razloga, često i u vezi samog seksa, financijskih problema, problema u vezi i td. može dovesti do seksualnih problema. Erektilna disfunkcija četo može nastati uslijed psiholoških faktora.

Depresija je često u vezi sa seksualnom disfunkcijom gdje sami lijekovi još više pogoršavaju problem.


vigrxplus-hr.com