5 najboljih poza za jednostavnije začeće

5 najboljih poza za jednostavnije začeće

Budući da u nekim slučajevima priroda treba "poticaj", partneri se mogu dodatno potruditi kako bi trudnoća što prije postala stvarnost. Kad je riječ o najboljem ljubavnom položaju za začeće, osnovno pravilo kaže da sperma mora biti doprijeti što je moguće blizine ženinom cerviksu (vratu maternice). Ako očajnički želite začeti, predlažemo da isprobate sljedeće položaje:

1. Pseći položaj: Ako želite povećati šansu za začećem, preporučuje se da partner tijekom seksa ulazi straga u vaginu. U tom položaju sperma najbližim putem dolazi do vrata maternice, povećavajući šanse za začećem.

2. Misionarski: Najbolji položaj za začeće zahtijeva od muškarca da bude iznad žene tijekom vođenja ljubavi. Budući da ovaj položaj omogućuje najdublju penetraciju, sperma puno brže i puno bliže dolazi do vrata maternice.

3. Podignuti kukovi : Kako bi vam ovaj položaj bio ugodan, ispod kukova podmetnite jastuke koji će odmah podignuti srednji dio vašeg tijela. Spomenuti položaj je iznimno koristan za začeće jer "priprema" teren za što lakši ulaz sjemena.

4. Bočni položaj :Još jedan položaj namijenjen bržem i lakšem začeću uključuje bočno ležanje, tijekom kojeg se partner smješta iza partnerice. I ovaj položaj, kao i već spomenuti, omogućavaju najlakšu distribuciju sperme do vrata maternice.

5. Orgazmi : Iako orgazmi nemaju nikakve veze sa seksualnim položajima, postoje istraživanja koja ukazuju na važnost ženskog orgazma na začeće. Naime, ženski orgazam dovodi do kontrakcija koje mogu gurnuti spermu u cerviks. A poruka za kraj glasi: zabavite se dok pokušavate zatrudnjeti.

K. R. ordinacija.hr