3 najgora razloga za ulazak u brak

3 najgora razloga za ulazak u brak

1. 'Već smo tako dugo zajedno'

Ovako često započinje odgovor na pitanje zašto se ženite, postavljeno parovima koji su u vezi dugi niz godina, a koji su u tom vremenu uživali u slobodnom vremenu i povremenim susretima s partnerom, ali nisu dijelili obveze i velike životne oduke.

Mnogi u tom odgovoru ne vide nikakav problem, no ukoliko dugogodišnja veza nije izgrađena na stupovima ljubavi, poštovanja, odricanja i međusobnog razumijevanja, teško da će takva institucija braka uspjeti. Nakon izgovorenog sudbonosnog 'da' problemi koji su 'gurani pod tepih' će polako izlaziti na vidjelo.

2. 'Svi naši prijatelji su se već oženili'

Uvijek zajedno odlazite na svadbe, a nikako da i vi zablistate u haljini iz snova i ostvarite svoj san. Tuđa romantična vjenčanja često mogu izazvati nerealne osjećaje zbog kojih i sami čim prije želimo proživjeti ovaj trenutak.

Prevelika želja za savršeno organiziranim danom iz snova svakako je krivi razlog za ulazak u brak. Pa što ako su se sve vaše prijateljice već udale, dok ne pronađete pravog partnera stanite na loptu. Vaših pet minuta će doći kad tad. Donosimo i 7 tipova muškaraca koji nisu dobar 'materijal' za brak.

3. 'Ne želim više biti sama'

Samoća nije i ne smije biti razlog ulaska u brak. Odabirom partnera samo zato da ne budete sami pokazujete nepoštovanje prema toj osobi , ali, što je još važnije i prema sebi samima. Ak brak nije izgrađen na kvalitetnim ljubavnim temeljima, šanse da takva veza opstane su vrlo male.

Najbolje što možete učiniti za sebe je uživati u sadašnjosti i životu kakvog imate, a prava ljubav će doći kada se najmanje budete nadali... i upravo tada ćete s najvećim žarom i srećom moći nekome reći sudbonosno 'da'.