27-godišnja djevica objašnjava zašto se isplati čekati

Evette se još uvijek drži toga i to s ponosom.

Evette Holyfield je dala intervju za Essence.com, u kojem mladim ženama poručuje da trebaju cijeniti sebe i svoje tijelo te svoje snove staviti na prvo mjesto.

Kada je imala samo šest godina Evette je otac rekao da ne mora imati seksualne odnose prije ulaska u brak. Dok je odrastala toga se držala jer je to bila očeva želja, no sada je uvjerena da će joj se čekanje isplatiti te da će je Bog nagraditi dobrim suprugom. 'Želim upoznati nekog sjajnog i kada to budem učinila, učinit ću to zbog njega i zbog sebe. To želim.'

Odluka joj, kaže, nije bila teška. Objašnjava kako je bila u trogodišnjoj vezi i nikada prema njemu nije imala takvu želju. Nikada je nije prisiljavao. Kada je s nekim u vezi odmah mu kaže: 'Gledaj to se neće dogoditi, nema šanse.'

'Jedan bivši mi je rekao da ne možemo biti u vezi ako nemamo seks i znao je da će to završiti tako da me prevari, a bilo mu je jako stalo do mene. Odlučio je da je bolje prekinuti na vrijeme', kaže Evette.

'Ako me stvarno voli i spreman je obvezati se, učinit će sve u svojoj moći da me usreći i poštuje moje zahtjeve', smatra.

Nema problema ni s prijateljicama, jer joj je i sestra djevica, kao i nekoliko djevojaka s kojima se druži. Onima koji je pitaju zašto bi netko htio biti s njom ako ne pristaje na seks, odgovara: 'Zašto bi netko spavao s nekim tko je već spavao sa cijelim svijetom? Od muškarca vas neće odvojiti nedostatak seksa, nego ono što je u vašoj glavi. Pokažite muškarcu nešto drugačije - nešto što će stimulirati njegov mozak, a ne nešto što vide ili dobivaju cijelo vrijeme.'

Svoja uvjerenja prenosi i na mlade djevojke kojima poručuje da trebaju cijeniti sebe i svoja tijela i ne podavati se nekome tko to ne zaslužuje.

'Govorim im da se usredotoče na sebe i svoje snove jer nakon toga će sve doći na svoje. Današnje djevojke previše su usredotočene na osvajanje muškaraca, a ne na rad na sebi. Muškarci će se prema vama odnositi kako im vi dopustite, a ako ne poštujete sebe i ne mislite da nešto vrijedite, onda ćete misliti da morate učinti sve što muškarac traži od vas', zaključuje Evette.