13 jako važnih stvari o penisu koje vam nitko nije rekao

1. Fizičko zdravlje i penis idu 'ruku pod ruku'

Ako vam u posljednje vrijeme baš i ne ide u krevetu, proučite svoj životni stil. Spavate li dovoljno ili ste se udebljali? Teži muškarci obično imaju nižu razinu testosterona, koja doprinosi erektilnoj disfunkciji, no i nedostatak sna i vježbanja također se mogu 'poigrati' s erekcijom. 

2. U njima nema nikakvih kostiju

Da utvrdimo gradivo, penis se sastoji od spužvastog tkiva koje raznosi krv po tom području i uzrokuje erekciju. A što je sa svim onim ludim pričama o muškarcima koji su lomili penise, pitate se?

Nisu laž, jer može puknuti membransko tkivo koje ovija spužvasto tkivo penisa i drži sve 'na mjestu', a nakon čega će penis tijekom erekcije imati iskrivljen položaj. Jako se rijetko događa, no nije nemoguće.

3. Veličina je važna... muškarcima!

Prema knjizi 'The New Naked: the Ultimate Sex Education for Grown-Ups', urologa Harryja Fischa, penis prosječnog muškarca dugačak je 7,5 cm u opuštenom stanju, te između 11,5 i 16,5 cm u erekciji. No većina muškaraca brine oko veličine penisa, bez obzira koliki bili.

4. Postoji mogućnost da još naraste

Grupa muškaraca u Italiji, nezadovoljnih svojom muškošću, iskušali su metodu 'Ekstenzije' pri čemu je korišten produljivač penisa kojim su rastezali ud nekoliko sati ili po cijele dane tijekom četiri mjeseca. Muškarci koji su sudjelovali svjedočili su rastu od 1,5 do 2,5 cm.

No postoji li manje bolan način povećanja? Istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu 'The Journal od Sexual Medicine' otkrilo je da su tijekom oralnog seksa muškarci izvještavali o većim povećanjima penisa nego pri drugim metodama uzbuđivanja.

5. Obrezivanje ne mijenja puno toga... bar ne za žene

Stručnjaci tvrde da je seks sa obrezanim i neobrezanim muškarcima gotovo identičan. Jedina razlika je da su neobrezani muškarci navodno osjetljiviji ispod pojasa.

6. Muško sjeme nema puno kalorija

U stvari sastoji se od limunske kiseline, amino kiseline, fruktoze, enzima i vode, tvrdi Fisch. A jedna žličica te tekućine ima samo 36 kalorija.

7. Muške cipele neće ženama odati baš ništa o njihovim penisima

Žao nam je što moramo razočarati žene, ali samo zato što muškarac nosi cipele veličine 47 ne znači da mu je potrebno i veliko rublje.

Veličina stopala ili ruku nema nikakve veze s veličinom njegove muškosti, te zasad nije pronađen niti jedan predskazivač koji bi mogao ukazivati na to koliki je 'tamo dolje'.

8. Elastičniji je nego što mislite

Istraživanje Sveučilišta Stanford iz 2002. godine sastojalo se od snimanja parova tijekom seksa magnetnom rezonancom. Otkrili su da penis promijeni oblik, te izgleda kao bumerang tijekom misionarske poze. Koliko je to bizarno?

9. Zahvaljujući cigaretama, penis može zakržljati

Ne samo da su brojna istraživanja dokazala da pušenje ima negativan utjecaj na libido, nego je jedno istraživanje dokazalo i da cigarete mogu uzrokovati slabiju erekciju.

Fisch kaže da se to događa zato što pušenje sužava krvne žile, pa je i protok krvi do penisa otežan. Sve to dovodi do 'mlohave ćune'.

10. Veličina ovisi o zemlji

Svake godine ugodno se iznenadimo nekim novim istraživanjima koja ukazuju na to koliko su veliki muškarci u kojim državama.

Hrvati su se ove godine našli na osmom mjestu europske ljestvice, sa soldinih 14,77 cm, dok su najobdareniji susjedi iz BiH s 15,65 cm, a najmanji Grci s 12,18 cm u erektilnom stanju.

11. Penis je u biti isti kao veliki klitoris

Vjerovali ili ne, kad su djevojčice i dječaci u maternici, naše spolovilo se ne razlikuje sve do trenutka kad muški spolni hormoni ne prorade, ističe Fisch.

To je i razlog zašto klitoris i penis dijele gotovo identične živčane završetke.

12. Okolno područje može biti jednako osjetljivo

Iako može djelovati kao da s penisom počinje i završava svaki orgazam, istina je da okolo postoje još neki skriveni dijelovi.

Na primjer, muška G točka krije se u prostati, dok je koža između testisa i anusa još jedna veolika erogena zona.

13. Neki od penisa... mogli bi vas iznenaditi

Svi su vjerojatno čuli, ako ne i vidjeli, za one koji mogu narasti do nevjerojatnih veličina. I upravo zato je činjenica da pogled na penis u opuštenom stanju ne govori apsolutno ništa o tome koliki će on biti u erekciji.

Ustvari, jedno je istraživanje dokazalo da se manji neukrućeni penisi mogu puno više povećati tijekom erekcije od onih koji su poveći u neuzbuđenom stanju. Zato cure, nemojte suditi ni na koji način o veličini prije akcije.

Z.B.S. / womenshealthmag.com