Što si partneri međusobno ne bi trebali tajiti?

...oba partnera, a ne samo jedan partner, ako su njihove namjere iskrene onda ni za skrivanje nema potrebe. Neke stvari ne bismo trebali skrivati ispred svojih partnera, naravno, ukoliko mislimo ozbiljno. Koje? Otkrivaju strani mediji.

Ukoliko ste u dugogodišnjoj vezi, ili čak planirate zajednički život, bez obzira hoće li se to zvati brakom ili 'registriranim partnerstvom', ne biste sasvim sigurno velike planove trebali skrivati od onog drugog partnera, kao što su veliki projekti, odlazak u velike kupnje ili dugoročno velike investicija, partner, ako ga želite za životnog partnera, mora biti obaviješten s vašim namjera i zajednički biste trebali donositi odluke. Naime, stručnjaci tvrde da se financijska nevjera manifestira na način da partneri jedni od drugih skrivaju svoje račune, pa čak i shopping vrećice pri povratku s posla ili pri povratku s faksa. Naravno da to ne mora biti znak nečega strašnog, možda se samo jedan od partnera osjeća nelagodno zbog svoje slabije financijske moći u odnosu na onog drugog partnera te pokušava na takav način izbjeći nelagodu? No, zar je u ljubavi novac važan?

Dakako, tu su i spolne bolesti, njih ne smijete, a ne da ne biste smjeli, skrivati pred partnerima čak i ukoliko se radi o vikend partnerstvu, odnosno, seksu bez obveza. U najmanju ruku takvo skrivanje bilo bi podlo. Najvažnije je da se ponajprije sami informirate o svom zdravstvenom stanju te da nakon toga sve podijelite s partnerom, ukoliko je normalan pomoći će vam, a onda i shvatiti što zapravo osjeća prema vama. Kondom je tu da glavu čuva i ne samo glavu nego i ono što neki ponekad nemaju, zdrav razum. Iako nekima, naravno, vjera brani uporabu kondoma, no, vjernicima vjera brani upuštanje i seksualne odnose prije braka, čega se sve manji broj ljudi drži.

Naravno, tu su i frendovi, iliti prijatelji, suprotnog spola, naime, ukoliko se radi o prijateljima iz školskih dana, pa čak i vrtića više ili manje, tolerancija je zajamčena, no, ukoliko je riječ o novim prijateljima, prijateljicama, suprotnog spola onda biste u svakom slučaju za njih trebali reći vašem partneru, oni to, sasvim razumljivo, želi znati, posebno ukoliko ga 'tajite'. U iskrenoj vezi tajnama takve vrste nema mjesta. Drugim riječima, prihvatljivo je da ga upozna i vaš partner.

Društvene mreže, poput Facebooka ili Twittera, predstavljaju sve veći problem i unose sve veće trzavice čak i u brakove, pokazuju studije ne tako davno napravljene u Americi. Mnogo žena, nažalost, ne zna za profile svojih muških partnera, odnosno za neke znaju, za one prave ne znaju, no, stara poslovica kaže: 'stvari ne skrivaju samo oni koji nemaju ništa za sakriti'. Dakako, možda se ne radi o nekom velikom problemu, možda je riječ o privremenoj zabludi, ili želi za većom dozom privatnosti na Facebooku, iako na spomenutoj društvenoj mreži privatnosti nema, no, ukoliko ne želite da vaš partner ne zna za otvorenih nekoliko profila na društvenim mrežama, onda se vrlo vjerojatno radi o tome da želite sakriti interakciju s određenim osobama. Naravno, znati koji je njegov profil i biti dijelom istog posve je normalna stvar. Normalno, ovdje nećemo ulaziti u sve češće rasprave, pa i svađe, glede toga trebaju li loznike biti dostupne jednog i drugog partnera jednom i drugom partneru, to je već stvar dogovora i osobne kulture, Nikada neće dečko od cure zatražiti lozinku njenog Facebook profila ukoliko joj želi vjerovati, piše Huffington Post.