Seks poza koja odgovara vašoj osobnosti

Seks poza koja odgovara vašoj osobnosti
Stidljiva

Da li ste stidljiva djevojka koja ne voli da sva pažnja bude usmjerena na nju? Savjet broj jedan je da zamračite sobu, ali nemojte voditi ljubav u potpunom mraku. Upalite nekoliko svijeća ili samo stolnu svjetiljku.

- Pokušajte misionarsku pozu jer tu momak obavlja cijeli posao, a odgovarati će vam i doggy style jer nećete gledati direktno u partnera- savjetuje Glickman. Ako se sramite svog tijela pokušajte seks ispod pokrivača, samo se sjetite da žene osuđuju mnogo više nego muškarci, pa iako ste nesigurni zbog strija ili kilograma muškarci to neće ni primjetiti.

- Oni su fokusirani samo na seks- zaključuje on.

Otvorena

Društveni leptir ili otvorena djevojka je dominantna, a najbolje će doći do izražaja ako je ona gore.- Dok je gore ona kontrolira sve pokrete i tako dominira situacijom- tvrdi Glickman.

Društvena

Društvena djevojka će dobiti najbolje rezultate u nekoj prijatnoj i intimnoj pozi. Za nju je doggy style previše bezličan položaj. Pokušajte seks licem-u-lice kako biste bili bliži jedno drugom, poput sjedećeg položaja gdje možete da gledate jedno drugo u oči.

- Ako se potpuno obavijete oko partnera taj položaj biti će jako prijatan i intiman za vas- savjetuje Glickman.

Ljuta na cijeli svijet

Ovakav stav može biti neosnovan. Možda vodite stresan život pa ste često promenljivog raspoloženja. Oralni seks je dobar za ovaj tip osobnosti.

- Predigra je obavezna jer možete ležati i uživati u zagrijavanju - kaže Glickman. Kada ste dovoljno zagrijani i spremni na seks, dopustite mu da preuzme kontrolu. To će biti najbolje za vas.

Otkačena

- Ovo je pravi tip osobnosti koji bi isprobao zadnji ulaz. To je dobar položaj koji dozvoljava da se oboje uključite - kaže Glickman.

Niste baš za analni seks? Obrnuta kaubojka je dobra poza. On neka legne a vi ga zajašite, licem okrenutim od njega. Za dodatno zadovoljstvo sjedite na stolicu ispred ogledala kako biste mogli da gledate sebe u seksualnom zanosu.

direkt.ba