FOTO/VIDEO  Saznajte tko je Emina Karišik: FATALNA DJEVOJKA zbog koje se puca u SDP-u

Podsjećamo, vlasnik benzinske crpke "Green Oil" Mirza Muhović, prema informacijama koje su za sada poznate javnosti, zatekao je svoju djevojku, aktivistkinju SDP-a BiH i manekenku Eminu Karišik, u razuzdnom društvu u njenoj sobi u pomenutom hostelu, iu afektu opalio iz pištolja, piše doznajemo.com.

Prema nekim drugim informacijama, pak, incident se dogodio ispred hostela, gdje su se Emina i Mirza prvo posvađali, a kada je ona krenula unutra, on je pucao i ranio je u lijevu nogu. Zna se i da je Mirza pred hostel došao u svom BMW-u, a pištolj je, očito, bio dio uobičajene ikonografije koja krasi 'žestoke' momke. Sve ostalo je predmet čaršijskih nagađanja i policijske istrage ...

Skup o strategijskom planiranju

Inače, čitav incident dogodio se tijekom dvodnevnog skupa SDP-a na temu strategijskog planiranja za naredne izbore. Sarajevska manekenka Emina Karišik članica je SDP-a, te je kao mladi aktivist bh.. socijaldemokracije bila jedan od sudionika ovog političkog druženja. Diplomirala je politologiju, a vodi i svoju Akademiju za mlade manekene.

- Ne znam što mi je veća ljubav - manekenstvo ili politika, izjavila je svojevremeno Emina, koja nastoji što uspješnje spaja ove dvije zanimacije.


Emina Karišik ima 27 godina, a kako smo doznali iz jedne modne agencije, vrijedi za freelance manekenku i nije mnogo cijenjena u modnim krugovima.

Mahala špekulira da je, navodno, zarad fizičkog dojma i ljepote svojevremeno uvećala grudi, ali ona sama priznaje da je od estetskih zahvata uradila jedino korekciju usana.

Bila u vezi s Goranom Topalovićem

Tijelo joj krasi nekoliko tetovaža, od kojih je jedna "EM". Da li je riječ o početnim slovima imena nje i njenog ljubomornog momka, možemo samo nagađati.

No, prema tvrdnjama onih koji poznaju sarajevsku manekenku, Mirza Muhović nije prva Eminina velika ljubav, jer je prije njega više godina bila u vezi s Goranom Topalovićem, rođakom naftnih biznismena i vlasnika lanca benzinskih pumpi u Republici Srpskoj i Srbiji, braće Mandić.

U gradskim i manekenskim krugovima kruži priča i da je Emina jedna od sarajevskih ljepotica koja voli i može najviše popiti.

Da li su u pitanju zlonamjerni komentari ili u njima ima istine, ne znamo, tek po čaršiji se šuška i da ova nestašna ljepotica ima zabranu ulaska u Hrvatsku na pet godina zbog afere koja se desila prije otprilike dvije godine, kada je, navodno s još nekoliko osoba iz Sarajeva, privedena jer je u automobilu posjedovala skriven kokain.

A da nije imuna ni na neukusna ženska prepucavanja, Emina je dokazala vlastitim komentarom o novinarki Mirzi Vranj, koja je zbog teške bolesti ostala bez kose. Naime, nakon priloga Nove TV o najpoželjnijim sarajevskim udavačama, u kojem je Eminu, kao i ostale manekenke ova novinarka "izrešetala", Karišik je osjetila potrebu da se "osveti" za negativne komentare na svoj račun:

"Respiratorni distres sindrom je prema statistikama, kod 99,9% pacijenata, bolest sa smrtnim ishodom! Usljed primjene velikih doza citostatika, jedna od nus pojava terapije je totalni gubitak kose, što naročito pogađa oboljele žene ... Pa, zli ljudi, čuvajte se ove teške bolesti .... ", kao svoj Facebook status napisala je tada Karišik.

"Sličan kalibar"

Najviše se druži sa curama "sličnog kalibra" iz javnog života, pa je tako jedna od njenih najboljih prijateljica Hana Hadžiavdagić, a druguje i sa egzotičnom i tamnoputom bh.. manekenkom Daniell Mijatović.

Kao i brojne druge manekenke, ni Emina ne odbija ponude za pojavljivanje u spotovima domaćih estradnih zvijezda, pa je svojevremeno uljepšala spot Šake Polumente.