Priča koja je zaludjela internet: Zaprosit će je kad mu napravi 300 sendviča

Razlog tomu je činjenica da je otkriveno tko je napisao tekst koji je objavljen 2012. godine, a koji je pokrenuo lavinu reakcija i komentara. U pitanju je novinarka New York Posta Stephanie Smith, koja je svoj identitet otkrila ove srijede, te tako dala do znanja da je ona djevojka koja će dobiti zaručnički prsten nakon što svojem dečku napravi 300 sendviča.

Ali, nije sve tako jednostavno, budući da je njezina priča iz više razloga proglašena nazadnom i šovinističkom u toj mjeri da su mnogi mislili da je u pitanju nečija podvala, a ne stvarni događaj. Ili barem sarkazam.

U njezinom tekstu između ostalog stoji: "Svakog jutra on bi me pitao: 'Draga, koliko si dugo budna?'. 'Otprilike 15 minuta', odgovorila bih. 'Budna si 15 minuta i još mi nisi napravila sendvič?'. Jednog lijenog ljetnog poslijepodneva ja sam napokon posustala. Eric je progutao svoj sendvič i uzviknuo: 'Beba, ovo je fantastično!'. Kad je dovršio i posljednji zalogaj rekao je nešto neočekivano čime je dokazao koliko voli mene i taj sendvič: 'Draga, ti si 300 sendviča odaljena od zaručničkog prstena!'. Možda sam mu trebala pokazati kako spremam hranu kako bi mu dokazala da sam dobar materijal za suprugu. Ako želi 300 sendviča, ja ću mu dati 300 sendviča i o tome napisati blog".

I otad ona piše blog na kojem bilježi "korake u svojem kulinarskom putovanju prema pravoj ljubavi", objavljujući fotografije koje su "privukle pažnju legendi kulinarskog svijeta", piše New York Post.

U međuvremenu je Twitter eksplodirao objavama o ovoj temi, hastagovi #300sandwiches i #300feministsandwiches među najpopularnijima su na ovoj društvenoj mreži, a reakcije variraju od potpune nevjerice do potpunog zgražanja.

Trenutno je na sendviču broj 176.

Index.hr