Milijarder traži muža za svoju kćerku koji će je izliječiti da ne bude više lezbejka!

... oko stotinak prosaca, koje je uputio na svoju kćerku Gigi.

"Nemam vremena da razgovaram sa svih 20.000. Onaj tko osvoji Gigi, uživaće u umjereno luksuznom životu", kaže on, ali potvrđuje da ponuda od 47 miliona eura i dalje stoji.

Na ovakav korak odlučio se kada je iz žutog tiska saznao da se njegova Gigi u Parizu udala za svoju djevojku Šin Jeung, sa kojom je u vezi već sedam godina.

"Gigi je još mlada i lijepa. Ima još 70 odsto života da proživi", kaže Čao, koga, nakon što je obznanio ponudu, opsjedaju žene koje bi da se udaju za njega.

Da bi pokazao proscima šta podrazumijeva pod "umjereno luksuznim životom", Sesil Čao je otvorio vrata svog doma novinarima britanskog "Telegrafa".

Njegova vila "Hepi lodž" na zapadnoj obali ostrva Hongkong, vrijedna stotine miliona hongkongških dolara, ima četiri nivoa i površinu od 1.500 kvadratnih metara.

Iz dnevnog boravka okruglog oblika sa staklenim zidom pruža se prelijep pogled na pješčani zaliv.

U sobi se, između ostalog, nalaze pozlaćena sofa, koncertni klavir i nekoliko upečatljivih modernističkih skulptura Pikasovog savremenika Anhela Botelja.

Kineska umjetnost lakiranja, slike rađene tušem i budistički ornamenti u savršenom su skladu sa europskim antičkim namještajem.

Sesil Čao je rođen u relativno siromašnoj porodici u Šangaju, ali mu se otac obogatio kao brodograditelj. Po završetku studija na Univerzitetu u Duramu, Sesil je izgradio vlastitu imperiju. Njegov raskošni dom se nalazi u stambenom naselju nazvanom "Vila Sesil", u kome se nalaze neki od najpoželjnijih stanova u Hongkongu.

Na pitanje zašto mu je toliko stalo da mu se kćerka uda za muškarca, Sesil kaže:

"Ne bih je tjerao da se uda za muškarca, ali bih svakako više volio da se uda i da dobijem unuke", objašnjava on.

A šta na to kaže njegova kćerka Gigi?

"U početku me je to zabavljalo, a onda sam shvatila da imam veliku sreću što me tata toliko voli. Nije stvar u tome da on ne može da me prihvati. On samo ne može da se pomiri s odnosom društva prema osobi kao što sam ja", objašnjava ona.

Ipak, nakon što je za samo nedjelju dana primila skoro dvije tisuće e-mailova, stotine pisama i telefonskih poziva od prosaca iz cijelog svijeta, Gigi je zatražila od oca da javno povuče ponudu. Očigledno, bez uspjeha.

Blic