Kako se nositi s ljubomornim partnerom?

Ako na početku veze on kaže da mu je žao što vas je neki njegov potez učinio ljubomornom, to je znak da će i u budućnosti biti osoba od podrške. Ako samo odmahne samo rukom i kaže da bezrazložno pretjerujete, vjerojatno će isto reagirati i na druge situacije.

"U dugim vezama malo ljubomore može ponovno uzburkati strasti jer će vas taj osjećaj podsjetiti što imate", objasnila je za Women's Health doktorica znanosti i psihologinja Heidi Reeder te dodala da takve situacije često vode boljem i strastvenijem seksualnom životu.

Nekoliko je studija pokazalo da su žene najčešće ljubomorne ako posumnjaju da je partner zaljubljen u neku drugu, a muškarci pak ako sumnjaju da im je partnerica nevjerna.

A kako se nositi s ljubomorom?

Vjerujte svojim instinktima i nemojte ih zanemariti, ali nemojte se ponašati poput nemoguće tinejdžerice histeričnim ispadom i optužbama. Prije nego što krenete s prigovorima, pričekajte minutu i tek kada se smirite probajte argumentirano reći što vas je zasmetalo.

U tom trenutku iskoristite prigodu da na miran način objasnite što pobuđuje ljubomoru. Također morate naučiti kontrolirati svoje emocije jer u takvim momentima ludost brzo svlada razumno razmišljanje.

Kako urazumiti ljubomornog partnera?

U svakoj neugodnoj situaciji poput susretanja s bivšim dečkom, sadašnjem partneru dajte do znanja dodirima ili sličnim gestama da je on sada jedina osoba za vas. Tako neće izgubiti samopouzdanje i osjećaj ljubomore neće rasti. Ako vam prigovori da ste se zagledali u zgodnog frajera s druge strane ulice, nemojte lagati i govoriti da ste zapravo gledali izlog dućana. Nitko ne pada na to, a pomalo je i uvredljivo kada vam netko tako laže. Ako se bojite burne reakcije, radije recite da vam je jednostavno zapeo za oko ili vas podsjeća na prijatelja s faksa.

To ga nije uvjerilo da nema razloga za ljubomoru? Pitajte ga što misli da biste trebali učiniti u takvim situacijama. Ako su njegovi zahtjevi prihvatljivi, pokušajte se dogovoriti i to poštivati.

Tportal.hr