Gafovi i ispadi hrvatskih voditelja na TV-u koje je teško zaboraviti!

Jovanović tužio Milanovića! - grafika koja je pratila vijest o najavi tužbe Željka Jovanovića protiv Zdravka Mamića. Voditelj Dnevnika Zoran Šprajc zbog toga se poslije ispričao gledateljima, a na svoj Facebook profil je napisao: "Ovaj idiotski gaf nekog genija iz grafike će me vjerojatno pratiti do groba. Na kojem će kao epitaf uklesati ‘Jovanović tužio Milanovića'".

Nisam bila gola! - zavapila je Katja Kušec koja se u Dnevniku u podne ukazala odjevena u smeđi strukirani sako dok je oko vrata imala prugastu mušku kravatu koja je prekrivala dio nagog dekoltea. Mnoge je to izdanje voditeljice, koju su već prije zbog fizičke sličnosti proglasili dvojnicom Samanthe iz serije "Seks i grad", podsjetilo na Gole vijesti "Red Carpeta".

Stiže li Ivo Sanader na sjednicu Sabora ili ne - više od pet minuta zapitkivala se Katja Kušec javljajući se izravno u podnevni Dnevnik koji traje samo 11 minuta. Čini se da minutaža prolazi - zaključila je napokon novinarka odjevena u uske, gotovo izblijedjele traperice, strukiranu bijelu košulju i pripijeni crni prsluk.

Iskrivljeni krastavac, ne baš okrugla lubenica i kvrgava tikvica nisu više europski neprijatelji... - glasio je veseli početak kraja za Sašu Kopljara. Kopljar se u Dnevniku Nove TV nakon toga nije prestao smijati, a smijeh se sasvim oteo kontroli kada je najavio prilog o "najvećoj pjevačici" - Arethi Franklin. Vidjevši da nema pomoći, realizator je sljedeću vijest pustio bez tona jer se Kopljar nije mogao koncentrirati da bi pročitao tekst do kraja. Da je smijeh zarazan, dokazala je i Marija Miholjek, suvoditeljica, koja se, gledajući Sašu, također jedva suzdržavala od smijeha.

Hoće li uskoro cijela Hrvatska nakon uvjerljivih pobjeda nad Belgijom i Srbijom živjeti u Zagrebu? - zapitao se Tomislav Jelinčić u RTL-ovim Vijestima koje je čitao s blesimetra.

Ja sam na satu, koji u studiju visi na zidu nasuprot meni, vidio da je otkucalo 19.30 te sam čak počeo i vikati da se krene, no svi su bili toliko zbunjeni da je na kraju sve rezultiralo tim nesretnim kašnjenjem zbog kojega sam ljut - kazao je Danko Družijanić u veljači 2007. kada je zbog neusklađenosti satova HTV-ov Dnevnik kasnio pola minute.

Andrija Jarak, pomoćnik glavnog tajnika UN-a - tako su pogreškom realizatori Dnevnika Nove TV u listopadu 2010. predstavili svog reportera koji se javljao iz Sarajeva.

Šprajcov kutak:

- Pozdrav svim menadžerima ma gdje bili - rekao je inspiriran aferom oko Podravke i uhićenim menadžerima.

- Naši se voditelji još ne skidaju u gaće - kazao je aludirajući na voditelja slovenskog Dnevnika 24 Ur koji je vijesti vodio u boksericama.

- Vjerujete li u smak svijeta, ne brinite, niste sami. Glupost je globalna pojava - o nedavnim najavama smaka svijeta.

- Kriza i recesija sve privlačnijim čine malo himalajsko kraljevstvo Butan. Tamo se ne zamaraju bruto domaćim proizvodima i svim ostalim proizvodima, nego isključivo mjere bruto domaću sreću. Eto, što siromašniji to sretniji, pa tako i mi postajemo sve sretnija zemlja - nakon priloga o Butanu.

- Nakon ovog samo je nebo granica - najavljujući prilog o istarskom županu Ivanu Jakovčiću koji je skinuo majicu i ostao u kratkim hlačama na otvorenju druge međunarodne Manifestacije vizualnih umjetnosti na pulskom Forumu.

- Bio pomorac ili ne, dida će malog Gabrijela sigurno naučiti najvažniju pomorsku lekciju, da kapetan zadnji ostaje na brodu koji tone. No, dida malog Ive, čini se, ništa o tome nije rekao svom unuku - odjava priloga o djedu koji za unuka gradi brod na Pašmanu, u tjednu kad je bivši premijer Sanader iznenada odstupio s funkcije.

- Nadam se da neće opet u šumu - komentar priloga o skupu boraca NOR-a u Istri.

Jutarnji.hr