10 najzgodnijih nogometaša Svjetskog prvenstva

10 najzgodnijih nogometaša Svjetskog prvenstva

Rafael Marquez (Meksiko, 1979.)

Rafael Marquez

Branič meksičke nogometne reprezentacije trenutno igra za Barcelonu, a bivši izbornik Hugo Sanchez ga je prozvao 'simbolom meksičke nogometne reprezentacije'. Našu pažnju zavrijedio je 2008. na svjetskom prvenstvu u izvođenju slobodnih udaraca, na travnjaku u Houstonu pred 25 000 gledatelja podrezao rep 20-orici renomiranih svjetskih igrača i zvijezdama poput Podolskog, Del Piera i Torresa, koji su dan ranije otkazali nastup. Što reći? Mali je zaradio milju dolara, pokazao da ima dobre noge, a i ostatak nije za bacit.

Fabrio Cannavaro (Italija, 1973.)

Fabrio Cannavaro

Centralni branič i kapetan talijanske nogometne reprezentacije s kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. svoju eksplozivnost pokazao je i dokazao nebrojeno mnogo puta kao jedan od najbrćih obrambenih igrača. Da da, FIFA ga je 2006. proglasila najboljim nogometašem, a moramo priznati da mu lopta baš dobro stoji. Pogotovo kada se slika samo s njom u rukama. Inače, ni reklame za muško donje rublje mu nisu strane.

Iker Casillas (Španjolska, 1981.)

Iker Casillas

Na jednog od najboljih svjetskih golmana ne treba trošiti previše riječi, osim što bismo mu mogli zamjeriti pojavljivanje na naslovnici GQ-a i u Reebokovoj reklami, umjesto, npr. plakatu za cK Underwear ili nečem jednako maštovitom. No bez obzira na to, mladi Španjolac obara s nogu svojim šarmom.

Thierry Henry (Francuska, 1977.)

Thierry Henry

Francuski nogometaš i reprezentativac trenutno igra u Barceloni, a status svjetskog igrača stekao je u Arsenalu. Ipak, tamo je imao problema s prilagodbom i uklapanjem u ekipu (u čemu mu je pomogao trener Wenger), a jesu li ostali dečki iz ekipe bili ljubomorni na impresivnih 226 golova koje je za njih postigao ili možda na nešto drugo, ostaje nam samo za nagađati.


Roque Santa Cruz (Paragvaj, 1981.)

Roque Santa Cruz

Paragvajski napadač već se s 18 godina otisnuo prema minhenskom Bayernu, a trenutno igra za manchester City. Iako iza sebe ima dobre rezultate i jedan je od top paragvajskih igrača, moramo priznati da ga prije ove fotke i nismo zamijetili (barem ženski dio publike nije).


Cesc Fabregas (Španjolska, 1987.)

Cesc Fabregas

Španjolski nogometaš i reprezentativac igra u londonskom Arsenalu na poziciji centralnog veznog igrača. Mnogi ženska srdašca zabrinula su se da je još jedan nogometaš krenuo stopama Zlatana Ibrahimovića kada je osvanula vijest da je španjolski reprezentativac na humanitarnoj priredbi u Londonu platio 12 000 funti za večeru sa zgodnim glumcem Orlandom Bloomom. Ipak, Cesc je večeru poklonio svojoj sestri koja obožava Blooma. A mi zbog toga obožavamo Cesca još više.


Ashley Cole (VB, 1990.)

Ashley Cole

Zločesti dečko engleske reprezentacije igra za nogometni klub Chelsea, a u posljednje vrijeme možemo reći da je češće na meti paparazza nego na nogometnom terenu. Problemi u braku, neredi pod utjecajem alkohola, provalnici koji mu kradu prstenje dok spava... Neka, sve dok se nalazi na meti fotoaparata kao na ovoj fotki s Beckhamom, nama ne smeta.


Yoann Gourcuff (Francuska, 1986.)

Yoann Gourcuff

Mlađahni francuski reprezentativac iza sebe ima dobru karijeru, a neki ga opisuju i kao novog Zidanea. Brojni klubovi imaju ga na piku u nadi da bi mogao igrati za njih, a mi ga ipak imamo na piku zbog nečeg drugog. Slike govore tisuću riječi, zar ne?


Cristiano Ronaldo (Portugal, 1985.)

 

Christiano Ronaldo

Na njega ne treba trošiti previše riječi. Ok, zadivio nas je činjenicom da je zaslužan za najveći nogometni transfer u povijesti kada je Manchester United prihvatio ponudu madridskog Reala za njega u iznosu od 94 milijuna eura, ali moramo priznati da postoje perspektive koje nas ipak zadivljuju malo više.


Didier Drogba (Obala Bjelokosti, 1978.)

Didier Drogba

Prvi nogometaš kojeg je časopis Time uvrstio na svoju listu 100 najutjecajnijih ljudi. Po nekima, jedan od najboljih nogometaša današnjice. Po nama, mogao bi češće paradirati na terenu bez majice.


D&G - Calcio

Kao dodatak, bacite oko na talijanske nogometaše koji su snimili reklamu za novu liniju D&G donjeg rublja, prigodno nazvanu Calcio.




Ovo je bio naš popis 10 veličanstvenih dečkiju koji trče za loptom u svojim reprezentacijama ove godine. Tko je vaš broj 1? Ili vam se netko drugi vrzma mislima? Odgovorite u anketi ili komentarima.