VIDEO  Let 3 objavio novi album

Let 3
Hrvoje Baudoin

Po završetku ljetne turneje 'Let 3' objavili su dugoočekivani album s novim čitanjima odabranih uspješnica iz svog dugogodišnjeg, nemalog glazbenog opusa. Svima koji prate rad Riječana poznato je da već neko vrijeme rade na ovom albumu suradnji, a neke smo od njih imali prilike čuti i vidjeti uživo na izdanjima neizostavnog zagrebačkog festivala 'AntiValentinovo'. Album 'ŠČ!' od sada je dostupan na svim streaming servisima, a uskoro će se naći i u fizičkoj prodaji na vinilu.

"Ovaj album je nastao iz razloga što neke naše pjesme zaista zaslužuju da ih se povremeno osvježi i prearanžira, te naše želje da napravimo suradnje s velikim ikonama i zvijezdama ovih prostora koje su na našu veliku radost pristale na to. Pored toga, u cijelom procesu nastanka albuma dogodila se i 'Mama ŠČ!' koja je savršeno zaokružila cijelu priču pa da upoznamo i našu novu publiku s onim što smo radili prije 'Mame ŠČ!'", rekao je Zoran Prodanović Prlja.

Uz eurovizijsku uspješnicu na izdanju se nalazi još 10 odabranih pjesama, od kojih je prva objavljena bila 'Izgubljeni', u kojima je 'Let 3' ugostio omiljene Splićane TBF i mariachi bend 'El combo', a nakon nje doletio je 'Golub Vaso' pojačan Sinišom Vucom. Slijedila je moćna verzija 'Sam u vodi', koju je s Prljom izvela diva glazbene scene – Tereza Kesovija, a o kojoj je književnik Miljenko Jergović tada napisao: "Bog je tu pjesmu pustio na svijet, samo da bi je jednom otpjevala Tereza Kesovija". 

Sadržaj se učitava...

S 'Jedine' je obrađena i 'Drama', prema riječima mnogih, proročanska pjesma, čiju je novu verziju svojim prepoznatljivim vokalom otpjevala Alka Vuica. Uz objavu dvostrukog vinilnog izdanja 'Jedina', kao singl je objavljena i nova odabrana obrada - 'Profesor Jakov', još jedna od legendarnih pjesama 'Leta 3', neizostavna na koncertnim set listama, a u 2023. novo ruho podarili su joj Alen Vitasović, ženski zbor 'Harmonija disonance' i 'El Combo', navodi se iz Dallas recordsa. 

O novom izdanju, koje će se uskoro u prodaji naći i na vinilu, Prlja je podijelio iskustva surađivanja s gostujućim glazbenim ikonama, bez kojih se 'ŠČ!' izdanje ne bi dogodilo.

"Sva iskustva su bila lijepa. Tereza Kesovija je naš uzor, obožavamo je i cijenimo. Alka se dobro prilagodila. Sve su to ikone! Pa Vuco, ajme majko mila, pa to je legenda. S njim je najljepše raditi, pa onda Alen Vitasović.. Stvarno im svima veliko hvala i ponosni smo što nas nisu odbili nego su pristali surađivati s nama. Imamo osjećaj da su i oni ponosni što smo nešto napravili zjednički, a to je nešto što bi u ovozemaljskom životu trebalo biti nešto posebno lijepo što zadovoljava ljudsku dušu i srce", izjavio je.