KRALJ CHARLES PRVI PUT U JAVNOSTI Sastao se sa princem Harryjem, smatra se da je ovo "znak primirja" između oca i sina

Kralj Charles
ANDREW PARSONS/SHUTTERSTOCK

Kralj Charles III. po prvi put je viđen u javnosti nakon što mu je dijagnosticiran karcinom. Britanski mediji pišu da je započeo s prvim tretmanima liječenja, nakon kojih se sastao sa sinom, princem Harryjem u Clarence Houseu. Navodno su imali kratki sastanak, a 75-godišnji kralj se potom sa suprugom, kraljicom Camillom, zaputio u Sandringham u Norfolku.

Kralj Charles

Iako je kraljevski par napustio kraljevsku rezidenciju s osmijehom na licu, mašući okupljenima iz auta, čini se da njegovo stanje nije nimalo bezazleno. To potvrđuje činjenica da je vojvoda od Sussexa požurio u Ujedinjeno Kraljevstvo iz Kalifornije, gdje se nalaze njegova supruga Meghan Markle i djeca, Archie i Lilibet.

Kralj Charles

Izvor blizak Harryju potvrdio je kako je već razgovarao s ocem o njegovoj dijagnozi, što je ujedno i razlog njegovog dolaska. Stručnjaci su rekli kako se nadaju da je prinčevo putovanje "znak primirja" s ocem. Nije poznato hoće li Harry ostati u središtu Londona ili će ostati u Windsoru, najvjerojatnije u Frogmore Cottageu, koji su on i Meghan napustili prošlog lipnja.

Kralj Charles

Pretpostavlja se da kralj neće obavljati svoje kraljevske dužnosti do ožujka. Umjesto njega to će biti zadatak drugih članova kraljevske obitelji, no bivši kraljevski tajnik za komunikacije Julian Payne prokomentirao je da će Charles biti duboko frustriran što se mora povući. Stoga ne čudi što su iz palače rekli da se kralj nada da će se vratiti na dužnost što prije moguće i da je pozitivan oko oporavka. Još uvijek nije naveden tip raka od kojega Charles boluje. Poznato da je samo da je bolest otkrivena krajem siječnja za vrijeme operacije benigne hipertrofije prostate i da se ne radi o raku prostate.

Kralj Charles