VIDEO  JELENA KREŠIĆ Studentica njemačkog i ruskog iz Mostara oduševila izvedbom "Cesarice"

Jelena Krešić
Screenshot/YouTube

Brojni mladi glazbenici iz Hercegovine u posljednje vrijeme posvetili su se snimanju covera. Naročito to rade u produkciji MASS Coversa. Jedna od posljednjih u nizu je i mlada Mostarka Jelena Krešić. Ona je brojne oduševila svojom izvedbom velikog hita legendarnog Olivera Dragojevića "Cesarica".

Objasnila nam je Jelena zašto baš Oliver.

"Inače sam duboki ženski alt. Iza sebe nemam nikakvu glazbenu školu, sve što znam sam sama vježbala i gradila svoj glas. Uvijek sam na YouTubeu tražila pjesme koje bi mi odgovarale. Međutim, sve ženske pjevačice su imale previsok vokal. Nakon toga sam krenula pregledavati muške vokale i najviše me se dojmio Oliver i njegova emocija. Prva pjesma koju sam pjevala u životu bila je Cesarica pa sam ju izabrala za cover. Tom pjesmom je zapravo započela moja ljubav prema glazbi."

"Krivci" za cover su njezini prijatelji.

"Iskreno nije mi palo na pamet snimati cover. To su mi prijatelji poklonili za rođendan kao iznenađenje. Mogu samo reći da je ovo najbolja prilika za mlade glazbenike i svima preporučujem snimanje u ovom studiju. Coveri su jako dobra odskočna daska za mlade glazbenike."

Sadržaj se učitava...

Glazba joj je kaže veća ljubav od stranih jezika koje studira.

"Glazbom sam se do sada bavila čisto amaterski. Nisam imala nekih konkretnijih nastupa, poput nekih koncerata ili svirki. No, to mi je želja,i mislim da ću ići u tom smjeru. Inače studiram njemački i ruski ,no, glazba je ipak veća ljubav."

Prati Jelena i ostale mlade glazbenike iz Hercegovine.

"Pratila sam naše Hercegovce u Voice-u i bila sam im podrška. Mogu reći kako dosta od ženskih vokala pratim Antoniette Čerkez i nju baš podržavam. Dosta pratim hercegovački rap, posebice grupu "Stećak". S njima sam surađivala u njihovom spotu i imam samo riječi hvale za njih." 

Ozbiljnijih svirki do sada nije imala.

"Išla sam u gimnaziju Fra Grge Martića koja je bogata raznim kulturnim manifestacijama. Tu sam često znala otpjevati u nekim prigodama, zatim u zborovima u crkvi. Dobila sam ponudu i da krenem s pjevanjem na vjenčanjima, pa ću se malo posvetiti tome. Znala bih često pjevati i na karaokama u našim klubovima u Mostaru i s "Cesaricom" sam znala pokupiti i neke nagrade na njima. Mogu samo reći da mi je san da radim ono što najviše volim i da jednog dana živim od toga", rekla je Jelena za hercegovina.info

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.