VIDEO  Ivanina emotivna ispovijest obojena zimskom idilom

Ivana Radovniković 2024
Dražen Kokorić

Pjesma 'Izgubio si me' dio je novog albuma 'Letimo i kad padamo' Ivane Radovniković koji predstavlja vrhunac njenog kantautorskog rada i obilježava 20 godina od početka glazbene karijere. Ovaj album, ali posebno pjesma 'Izgubio si me', djelo je koje istražuje životne teme identiteta, sreće i odnosa. Autori su Ivana Radovniković i Stjepan Marković dok je aranžman i produkciju radio Matej Zec. 

'Izgubio si me' pripovijeda priču o gubitku vlastitog identiteta u odnosu, otpuštanje svih maski  te naglašava važnost pronalaženja samog sebe i prioritiziranja vlastite sreće. Ivana ističe kako je 'Izgubio si me' jedna od najosobnijih pjesama na albumu jer ju je vlastito iskustvo promjene perspektive na svoj život dovelo do nekih otkrića o samoj sebi. 

Pjesma opisuje evoluciju unutarnjeg svijeta kroz izazovan proces odustajanja; od obrambenih mehanizama koji nam više ne služe, igranja različitih uloga kojima popunjavamo praznine, do spoznaje vlastite neprepoznatljivosti i na kraju pronalaska sebe, navodi se iz Dallas recordsa. Kroz pjesmu, Ivana istražuje kompleksnu ljudsku prirodu, ali i vodi vlastitu unutarnju borbu naglašavajući duboku potrebu za samopronalaskom i oslobođenjem od svih ograničenja. Put do pronalaska sebe opisuje kao slobodan pad, prepuštanje i nekontroliranje svakog mogućeg ishoda.

Sadržaj se učitava...

"Ne možemo imati kontrolu nad svime u životu, kako nad situacijama tako ni nad ljudima. U nekom trenutku moramo se potpuno ogoliti pred onima kojima želimo vjerovati i pustiti ih da vide sve od čega smo sazdani; i lijepo i ono ružno što živi u sjeni od koje se i sami često skrivamo. Pravi duboki odnos možemo imati tek kada smo obostrano spremni na to. Mislim da je upravo to ljubav", naglašava Ivana.

Video spot je djelo produkcijskog studija 'Cotton video & graphics' čiji su kadrovi kostimiranih klizačica na ledu iskorišteni na način da predstavljaju tri ključna trenutka u procesu pronalaženja vlastitog identiteta. To su samospoznaja, koja obuhvaća istraživanje vlastitih emocija, razmišljanje o vlastitim iskustvima i refleksiju. 

Zatim, prihvaćanje u smislu osvještavanja svojih jedinstvenih atributa i prihvaćanja različitosti između sebe i drugih ljudi, te na kraju integracija svega što smo otkrili o sebi u cjelovitu sliku vlastitog identiteta. Taj proces prikazan je kroz koreografiju pokreta i pogleda, koji gledatelja pozivaju na emotivnu introspekciju, priopćeno je iz Dallas recordsa.

Album 'Letimo i kad padamo' objavljen pod etiketom Dallas Recordsa. Rezultat je suradnje s renomiranim glazbenicima i suradnicima poput Mateja Zeca, Mira Lesića, Stjepana Markovića, Ivana Škunce i Tome Šuška. Sve pjesme su snimljene u Zagrebu (Sound Station Studio) i Rijeci (Studio GIS).