ISPRAĆAJ AKIJA RAHIMOVSKOG Shrvani Hus, poruka u ime dvogodišnje kćerkice sve je ganula

Aki Rahimovski, sprovod, posljednji ispraćaj, parni valjak
Cropix

Na zagrebačkom Mirogoju održan je sprovod velike hrvatske glazbene legende, frontmena Parnog valjka Akija Rahimovskog koji je preminuo protekle subote u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je živio s obitelj, piše Jutarnji.

Na ispraćaju uz sliku na njegovu odru pisalo je: 'Tužna je naša ulica otkad nisi tu... jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju', stihovi iz popularne pjesme Parnog Valjka 'Moja je pjesma lagana'.

Bijeli vijenac u obliku srca ispred lijesa Akija Rahimovskog na posljednjem ispraćaju legendarnog pjevača imao je posebnu, emotivnu posvetu.

"Tata rada te imam. Antonia", stoji u poruci vijenca koji je rasplakao mnoge, a posveta je to u ime njegove dvogodišnje kćerkice koju je dobio u vezi s Barbarom, partnericom s kojom je Aki proveo posljednje godine života.

Brojne kolege i prijatelji došli su se na zagrebački Mirogoj oprostiti od legendarnog pjevača Parnog valjka, a emotivni govor njegove kćeri Dine sve je rasplakao.

"Jednom prilikom si rekao da je lako biiti visok, ali teško biti velik čovjek. Hvala ti tata što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i nitko kao ti. Volim te tata", rekla je u govoru Dina, prenosi Dnevnik.

Akijev sin Kristijan Rahimovski nije mogao suspregnuti suze zbog očevog odlaska.

Uz njegove kolege iz Parnog valjka, posljednje zbogom došli su mu reći Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Neno Belan, Ivana Plechinger, Jurica Pađen, Kristina Tina Kresnik, Edvin Softić i brojni drugi.

Aki je iznenada preminuo u subotu 22. siječnja, u bolnici u Novom Mestu, u kojoj je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

Ostat će upamćen kao jedan od najvećih vokalnih interpretatora, frontmen Parnog valjka i neumorni glazbenik koji je kroz pet desetljeća karijere svojim jedinstvenim glasom i neumornom energijom izvedbe obilježio živote svih generacija.

Među ostalima, emotivan govor je održao je Husein Hasanefendić Hus, gitarist benda i blizak Akijev prijatelj, koji se u nekoliko navrata morao zaustaviti jer se rasplakao, javlja Jutarnji.

"Stalno mislim o toj prokletoj suboti. Mislim, je li moglo biti drugačije. Aki je udisao život punim plućima. Živio je barem 2-3 života. Takva osobnost, morala je otići uz veliki prasak, kao supernova. Bio je i paun i klaun, sve što je trebalo. Davao je sve za lica ispred nas, za publiku. Kad je pjevao tugu, svi su tugovali, kad je pjevao sreću, svi su plesali. Bio je to vlak koji nije stajao. Uvijek je išao. On je bio naša lokomotiva i sad mi je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Putovali smo brzo, prijatelju, i bez stajanja, kad dođe vrijeme nema kajanja. Nadam se samo da je sada spokojan i da je našao mir koji je tražio, rekao je uplakani Hus nakon čega su suze krenule brojnim okupljenima jer je na razglasu izvedena Akijeva pjesma 'Za malo nježnosti.'