VIDEO  HRVOJE MILETIĆ Mostarac najbrže rastući TikToker na Balkanu

TikTok, Hrvoje Miletić
Privatni album

Aplikacija društvene mreže koja bilježi sve veći broj korisnika diljem svijeta svakako je TikTok. Vrlo bliska YouTubeu, samo što njezini korisnici imaju priliku stavljati kratke videe od 60 sekundi u kojima mogu iskazati svu svoju kreativnost. Iza nje stoji kineska kompanija ByteDance, a ima više od milijardu korisnika diljem svijeta.

Jedan od njih je i Mostarac Hrvoje Miletić. On je najbrže rastući Tiktoker na Balkanu. Ima gotovo 80 tisuća pratitelja, a njegovi videi preglede broje milijunima. Jedan od njih ima čak 13 milijuna pregleda.

Kaže kako je snimati počeo sasvim slučajno.

"Instalirao sam aplikaciju i prvih mjesec, dva samo sam pregledavao videozapise drugih. Postalo mi je jako zanimljivo i odlučio sam se postaviti svoj prvi video. Kada sam vidio da se pregledi broje u tisućama, jako sam se iznenadio. Nakon toga je sve samo krenulo od sebe", kaže nam Hrvoje. 

Sadržaj se učitava...

Od nekoliko tisuća, ubrzo je stigao do milijunskih pregleda. 

"Počeo sam raditi fore na tračnicama ispod vlakova. Jednostavno se ljudima to svidjelo. Kada se mi iz regije objavljujemo to većinom izbacuje na profilima našim ljudima, a ti moji videi otišli su na svjetsku razinu i otuda milijunski pregledi. Sadržaj je bio zanimljiv i uspjelo je.

TikTok još uvijek nije poput YouTube, na kojem njegovi korisnici zarađuju ogroman novac. No, sve je bliže tome.

"Princip rada je isti, samo su videa kraća i TikTok za sada nije u sustavu monetizacije.  Funkcionira na principu Instagrama, što imate više pratitelja i pregleda, sponzori vas više traže da ih reklamirate. No, uskoro će doći sistem zarade jednak YouTubeu.

Sadržaj se učitava...

Nedavno je hrvatski redatelj Dalibor Matanić je rekao kako su influenceri neradnička bagra. Jako je teško objasniti i roditeljima o čemu se tu zapravo radi.

"Vidite, ja znam da je netko učio, mučio se, studirao i teško radi, a onda dođe jedan mladi YouTuber i zarađuje puno, puno više nego ta osoba. Ali sada je tako, danas postoji ta mogućnost i to je to. No, ni to ne može svatko. Mnogi su probali i nisu uspjeli. Treba se biti kreativan, imati ideje, izdvojiti puno vremena. Ja se nikako ne mogu složiti s Matanićevom izjavom. Po meni ljudi koji se bave ovim poslom ne rade ništa loše. Što se konkretno tiče Tiktokera njima je do za sada hobi, ali ubrzo će i to prerasti u ozbiljan posao" rekao je Hrvoje Miletić u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.