HRVATSKI REPERI Vojko V i Grše se oglasili o tužbi Zorana Mamića

Grše
hercegovina.info

Reperi Vojko V i Grgo Šipek Grše oglasili su se nakon što je objavljeno da ih je Zoran Mamić tužio zbog klevete, i to vjerojatno zbog pjesme Mamići, koju je dvojac objavio u svibnju 2021. godine.

"Ja i Vojko živimo od toga da u svojim tekstovima, među ostalim, uvrštavamo društvene fenomene kojih smo svjesni mi, svi naši slušatelji i svi koji prate domaće medije. Ono što mi stavljamo u svoja umjetnička djela je naša umjetnička odluka", rekao je Grše za Index.

Identičnu izjavu imao je i Vojko.

Grše

"I ja i Grše živimo od toga da u svojim tekstovima, među ostalim, uvrštavamo društvene fenomene kojih smo svjesni mi, svi naši slušatelji i svi koji prate domaće medije. Ono što mi stavljamo u svoja umjetnička djela je naša umjetnička odluka."

Podsjetimo, u pjesmi Mamići Vojko V i Grše pjevaju da "vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki, stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu".

Kako piše u javnom sudskom pozivu, Mamića se poziva kao privatnog tužitelja na ročište radi prethodnog razjašnjenja stvari, odnosno kako bi se utvrdilo postoji li mogućnost mirenja među strankama u svrhu što ranijeg okončanja kaznenog postupka.

Ako se Mamić ne pojavi na sudu unatoč službenom pozivu, smatrat će se da je odustao od tužbe te će se postupak obustaviti.