HERCEGOVAC BRILJIRAO U ZVEZDAMA GRANDA "Poslao sam prijavu i zaboravio na to, a onda je stigao poziv..."

Zlatko Tole
Zlatko Tole

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, točnije iz Ljutog Doca 24-godišnji Zlatko Tole oduševio je žiri i publiku u prvom krugu glazbenog natjecanja 'Zvezde Granda' u kojem je s pet osvojenih glasova žirija prošao u drugi krug. 'Jedina' od Toše Proeskog i 'Ti živiš u oblacima mala' donijele su mu pet "DA". Za mentora je Zlatko dobio Mariju Šerifović kod koje je već išao na probe i pripremu za nastavak natjecanja. 

Dojmovi se još nisu slegli.

"Pomalo se stišava 'bura' budući da je sve bilo naglo i iznenađujuće, barem sam ja to tako vidio. Stižu samo pozitivne reakcije", kaže Zlatko za Hercegovina.info.

Sadržaj se učitava...

Zvezde Granda su ga oduvijek privlačile, ali prijava je stigla tek kad je prijatelj uzeo stvar u svoje ruke.

"Uvijek sam pratio taj show i bilo mi je zanimljivo. Jedina stvar koja me odbijala je daljina Beograda i stalna putovanja zbog kojih bi morao izostajati s posla. No, kada su zbog pandemije krenule online prijave moj prijatelj me nagovarao i nakon njegovog nagovora sam se prijavio. Da je i tada bila audicija na koju se trebalo ići, vjerujem da ne bi otišao. Poslao sam prijavu i zaboravio na to. Sredinom kolovoza je stigao poziv i rečeno je kako sam prošao i da ću snimati audiciju za prvi krug. Bilo je baš neočekivano, jer sam smatrao da nisam prošao s obzirom na vremenski odmak od slanja prijave", kaže nam Zlatko.

Tijekom nastupa mislio je kako ispada.

"Prezadovoljan sam. Čak sam na kraju pjesme mislio da nisam prošao. Mislio sam kako se zid diže kako se dobivaju glasovi, no kada sam završio zid se podigao i vidio sam sam pet "DA" i ostao sam iznenađen. Bilo je to dosta za drugi krug".

Za mentora je dobio Mariju Šerifović, baš ono što je i želio.

"Mislio sam izabrati Mariju ako osvojim svih šest. Ona je stroga, ali zna upraviti s kandidatima i usmjeriti ih na pravi put. Bolje je da nas kritizira i korigira, nego da nam da pjesme na izbor da biramo one lakše koje nam odgovaraju. Mislim da je s njom zagarantiran veći uspjeh", ističe.

Zlatko pjeva sve, no ipak izdvaja.

"Moj pravac je pop-rock i zabavna glazba, od Olivera, Toše, Zdravka Čolića... No, pjevam više manje sve. Znate kako je to kod nas, naročito ako svirate svadbe što sam i radio. Tu pjevate sve".

Zlatko Tole

Sa svadbama je prestao i gradi solo karijeru.

"Bavim se glazbom odavno. Svirao sam svatove s jednim bendom iz Metkovića jednu sezonu. Bilo je i drugih ponuda iz drugih bendova nakon toga, no odlučio sam graditi neku samostalnu karijeru. To mi više odgovara. Solo možete pjevati baš ono što volite i u čemu uživate, a u svatovima morate sve. Za sada je krenulo dobro, pa ćemo vidjeti kako će se sve dalje odvijati", ističe.

Prvi rezultat solo karijere je pjesma "Ako me voliš".

Sadržaj se učitava...

Dolazi iz prave glazbene obitelji.

"Otac Ivica se 30 godina bavi glazbom. Bio je u grupi 'Fortuna', zatim u 'Marino bandu', 'Hercegovina bandu', a sada je u mirovini. Od njega sam povukao gen za glazbu kao i ostatak obitelji. Brat mi je pjevač u grupi 'Pelegrin', sestra također. Svi smo glazbeno nadareni. Osobno sviram gitaru, harmoniku i bubnjeva i tu sam samouk."

On smatra kako će mu nastup u 'Zvezdama Granda' donijeti puno toga dobroga.

Zlatko Tole

"Mislim da će mi uvelike pomoći i biti neka odskočna daska za moju solo karijeru. Vidjet ćemo kako će dalje proći natjecanje. Ja ću se truditi da odem što dalje pa što Bog da."

Za kraj je prokomentirao i nastup svoje sugrađanke Antonije Čerkez.

"Antonija je to odradila korektno. Otpjevala je lijepo i čisto te otišla dalje. Njezin prolaz je zaslužen i realan", zaključio je Zlatko Tole za naš portal.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.