HALID BEŠLIĆ Imam potrebu biti uz Batka, vjerujem mu, a da me je Kemal Monteno poslušao još bi bio živ

Halid Bešlić
hercegovina.info

Jedna od ajvećih glazbenih zvijezda, legenda narodne glazbe Halid Bešlić, pružio je podršku predsjedniku Otvorene mreže Almiru Čehajiću Batku koji se od prošloga mjeseca nalazi u sarajevskom pritvoru nakon što je uhićen u akciji SIPA-e “Network”, zbog sumnje da je počinio kaznena djela pranje novca i zloupotreba položaja prilikom liječenja osoba putem “Otvorene mreže” (OM). Tereti se da je nelegalno stekao 625.000 KM.

"Što se tiče Otvorene mreže, ja stvarno imam pozitivno iskustvo, lijepih smo stvari odradili za mnoge bolesne. Mislim da će istina doći na vidjelo, ali uglavnom vjerujem u Batka i da je želio najbolje. Možda mu se nešto i omaklo, ne znam, ali imam potrebu biti uz njega sad kad mu je teško. Da stanem uz njega kao prijatelj, jer znam Batka dugo godina i s moje strane ima podršku. Želim mu da što prije napusti te prostorije u kojima se sada nalazi i da nastavimo dalje", poručio je poznati pjevač u emisiji Udri muški.

Halid je takođe učestvovao u pojedinim humanitarnim akcijama, a podsjetio je da je Batka kontaktirao za pomoć i pojedinim svojim prijateljima, te da se predsjednik Otvorene mreže uvijek odazvao i učinio sve što se, u trenutku, moglo.

"Nije lako biti humanitarac, ljudi brzo zaboravljaju dobro, a samo pamte loše. I to je najgore, ova vremena su zaista loša. I medijski se svašta zloupotrebljava. Čim se nešto dogodi, hoće priču, kao da se živi od priče. Ne živi se od priče, živi se od istine i od aktivnosti. Batku želim sve najbolje, jer ono što radi OM, ne radi nitko drugi. To je volonterski rad. Da je mene Kemo Monteno poslušao ne bi mu se dogodilo šta mu se dogodilo, živio bi još, jer je bila varijanta da preko OM ode u Francusku i da dobije bubreg. A on ga je dobio ovdje i nije mu se primio i tako je izgubio glavu."

Halid je naglasio da su učinak OM i i sve aktivnosti oko bubrežnih bolesnika u rangu rada jedne velike bolnice.

"Ja znam i te ljude iz Francuske, te velike doktore, do kojih nije tako lako doći. Na nivou države je to nemoguće. Što bi narod rekao ne bi trebalo dozvoliti da se „zbog kile mesa izgubi tele“. Pozdravite mi puno Batka i dat će Bog da to sve bude kako treba", izjavio je Bešlić.