Guzice i sise: Hrvatsku ponovno trese međunožno-bradavična groznica

U ovakvim nam trenucima baš nedostaje stručnjak za ispale bradavice, usmine i guzice koji bi nakon višednevnog vijećanja iznio službeni stav Ureda za medijski tretman sisa, guzica i međunožja. I ne radi se o pretjerivanju jer interes za golotinjom nije bio toliki otkad se Darko Milinović Balboa razodjenuo, vježbao i pripremao za veliki meč protiv ruskog prvaka Ivana Drage. Upravo je nevjerojatno ovo slinjenje na ispadanje dijelova tijela, a ovakav interes bez ikakve sumnje iziskuje otvaranje barem nekog malog ureda koji bi se bavio takvim sranjima. Ako ništa drugo, pridonijelo bi to cjelokupnom apsurdu situacije. Čim nekom ispadne sisa u roku od tri dana pojave se još barem tri slične fotografije iako se na njima ne vidi ništa posebno. "XY ispalo cca 30 mm donjeg dijela dupeta - Vrijeme za anticelulitni tretman?" ili "Preuska haljina nije mogla obuzdati nabujalo poprsje XY".

Nažalost, nije svaka guzica vijest

I ne treba se živcirati oko ovakvih bedastoća. To je ono što nam živote čini zabavnim jer sve je dobro dok se radi o golotinji Lane Jurčević, a ne političara koji se u ugodnom hladu gaja kurče onim što su postigli u teretani. Zamislite samo da nas mediji počnu terorizirati fotografijama bradavica Luke Bebića, Dragana Primorca ili Miroslava Tuđmana. Morali bi proglasiti epidemiju nekontroliranog krvarenja očiju. Doduše, jedan "boob-slip" Nadana Vidoševića sasvim bi sigurno unio radost u živote kućanica diljem Hrvatske koje bi jednim velikim "opa" pozdravile tu otromboljenu sisu. Na sreću običnog puka i naše djece, sise političara (još uvijek) nisu predmet rasprave jer u suprotnom bi Vidošević bio prisiljen operirati ne samo glasnice već i prsa. Vratio bi se među ljude s novim parom "ajnc a" sisa, silikonskim umecima u guzovima i osmijehom od milijun sumnjivih poslovnih poteza.

Ali, dosta o strahotama koje zamračuju um i uništavaju dušu

Ovaj sveopći interes za nečijim međunožjem ponovno povlači jedno prastaro pitanje koje je s nama od samih početaka fotografiranja onog što se nalazi među nogama poznatih. Razmislite malo. Kada bi ovog trenutka uzeli fotoaparat i krenuli gradom snimati što tko ima među nogama, netko bi vas u prvom redu izudarao zbog ponašanja karakterističnog za izopačene manijake i voajere (što biste u tom slučaju svakako bili), a kroz nekoliko bi sati završili na policiji jer vrebanje žena i čekanje trenutka kada će nekoj od njih sijevnuti usmina ili klitoris, tretira se kao ponašanje koje ne dolikuje poštenom građaninu ove zemlje.

Kako bi vi reagirali kada bi vas kraj automobila dočekao neki majstor koji u ležećem položaju samo čeka trenutak kada ćete raširiti noge prilikom izlaska iz auta ne bi li uslikao "ono što imate"? Osim ako u slobodno vrijeme ne masturbirate u grmlju vireći kroz prozore susjeda, ovakvo bi vam ponašanje trebalo biti strano ili barem nejasno. I nakon svega naslovi glase "ispalo joj ovo ili ono". Ne, ne, nikom nije ništa ispalo, ti si majstore ležao na pločniku i čekao "pussy shot" trenutak. To se ne zove fotografija poznatih već upskirt.

Cijeli taj celebrity svijet djeluje kao zasebna država u kojoj ne vrijede postojeći zakoni i elementarna logika. Javno maltretiranje djece preko medija doživljava se kao trač vijest, a ne slučaj maltretiranja. Ucjenjivanje i prijetnje nisu to što jesu već zabavno prepucavanje besramnih budaletina poput Lambaše, Pokosice i Radeljaka. Pričati o privatnom životu na televiziji i sve to završiti rečenicom "trudimo se držati naš privatni život privatnim" nekima djeluje sasvim logično. I ne treba biti naivan, većina se takvih stvari rješava privatnim tužbama, a i cijeli se cirkus tolerira jer u devet od deset slučajeva riječ je o ljudima koji su spremni silovati vlastitu intimu ne bi li završili na naslovnicama.

No, to cijelu situaciju ne čini ništa manje bolesnom.

index.hr