FOTO  'Gusari s Kariba' idu na 'čudnije plime'

Powersov roman, koji je svojedobno objavljen i u hrvatskom prijevodu, događa se upravo u gusarkom miljeu Zapadne Indije, jedan od junaka je i slavni gusar Edward "Crnobradi" Teach, a kao što je uobičajeno za Powersa, u radnji se isprepliću stvarna povijest i magija te borba dobra i zla.

Mnogi ljubitelji fantastike isticali su da baš taj roman ima isto ozračje kao i popularni filmski serijal s Johnnyjem Deppom kao jackom Sparrowom, te je moguće da se Disney samo okrenuo izvorniku i kupio prava od Powersa za njegovu priču, koja će uz minimum izmjena biti uklopljena u serijal. Još jedan detalj govori u prilog toj teoriji - u "Na čudnijim plimama" jedan dio radnje vrti se upravo oko potrage za mističnim "izvorom mladosti", a kartu koja vodi baš do tog izvora Jack Sparrow je na samom kraju trećeg filma ukrao Barbossi ispred nosa.

Hoće li Powersov roman biti prerađen za "Gusare s Kariba" tako da John Chandagnac postane Jack Sparrow, a Edward "Bleckbeard" Teach bude Hector Barbossa, ili je u pitanju slučajna koincidencija, doznat ćemo uskoro.