VIDEO  Grupa Dalmatino novom pjesmom slavi blagdan sv. Ante

Dalmatino gajde crkva
Screenshot/Youtube

Uz bogati koncertni raspored, Dalmatino objavljuju novi singl ''Fala Bogu, Sritna Zvizdo'', dvije godine od posljednjeg hita ''Refužo''. Novom pjesmom obilježavaju blagdan sv. Ante.

“'Fala Bogu, Sritna Zvizdo' prožeta je ljubavlju i iskreno možemo reći da smo u nju zaista unijeli svoju dušu. Dodatno nas je inspirirala upravo naša publika koja je iz koncerta u koncert pjevala u glas s nama i davala nam svoje iskrene emocije i neizmjernu zadivljujuću energiju”, o novom singlu izjavili su Dalmatino te dodali: “Također nam je bilo iznimno važno da pjesma izađe baš na blagdan svetog Ante kako bismo na najljepši način obilježili taj važan dan”.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Ivo Jagnjić, a uz njega su za aranžman zaslužni Zdravko Sunara te Ante Gašpardi. Pjesma je snimljena u studiju Deva, kod Dade Marušića koji potpisuje režiju te je snimio i prateći video spot. Asistent snimanja je Marin Marušić, a za kolor korekciju se pobrinula Matea Marušić.

Spot novopečenog hita prati priču dvoje mladenaca tijekom njihovog najsretnijeg dana prema vječnom zajedničkom životu. U ulozi sretnog para našli su se Tea Tulić te Marko Čubelić. Gajde, iza kojih stoji Stjepan Večković iz ansambla Lado, pjesmi daju posebno, svečano ozračje dok je salon Glamour Sposa Vjenčanice Split osigurao prekrasnu vjenčanicu, a Maja Bat-Bojčić vjenčani buket te pružila organizacijsku pomoć.

Nova pjesma došla je gotovo točno dvije godine nakon hita ''Refužo'' koji je i danas odlično zastupljen u eteru, proveo maksimalnih 52 tjedna na prestižnoj radijskoj listi HR Top 40 te ostvario gotovo 7 i pol milijuna pregleda na YouTubeu i 600 tisuća streamova na Spotifyju. Prethodni hitovi Dalmatina smatraju se klasicima hrvatske pop glazbe pa hit ''Ditelina s četri lista'' s legendarnim Oliverom Dragojevićem broji više od 2 milijuna streamova na Spotifyju, a vrlo blizu ga prati njihov i dalje aktualan singl ''Dajem ti rič'' čiji se broj streamova bliži 2 milijuna.

Osim velike popularnosti na radijima i streaming servisima, singl ''Dajem ti rič'' postao je himna zaljubljenih te je učestalo prva pjesma mladenaca na svadbama, što će ''Fala Bogu, Sritna Zvizdo'' nedvojbeno nastaviti.