GRUPA "DALEKA OBALA" PRESTAJE SA DJELOVANJEM "Neki u bendu nisu poštivali ni nas, ni organizatore, ni publiku"

Daleka obala
Sasa Buric / CROPIX

Nakon što je na službenoj Facebook stranici "Daleke obale" objavljeno kako bend u idućoj godini planira prestati sa zajedničkim djelovanjem i posvetiti se solo karijerama, objavu je prenio i bubnjar grupe Zoran Ukić koji ju je, kako doznaje Slobodna Dalmacija, i napisao.

Objava na Facebooku u međuvemenu je nestala, a za Slobodnu su izjavu dali basist Boris Hrepić Hrepa, uz Marijana Bana suosnivač benda, i frontmen Jakša Jordes koji su demantirali Ukićevu objavu, piše Slobodna Dalmacija.

„Netočna je izjava da bend uzima pauzu zbog solo karijera jer mi kao profesionalni muzičari ne trebamo nikakvu pauzu. Nas dvojica imamo naše solo projekte i godine rada uložene u to i prije ponovnog okupljanja Daleke obale. Naši projekt stilski i poslovno uopće nisu ometali normalnu aktivnost 'Daleke obale' i to po nama nije razlog da bend prestane sa radom jer je 'Daleka obala' uvijek bila prioritet“, kazali su Hrepić i Jordes.

Nekim članovima benda je to smetalo iz samo njima znanih razloga te je na nas stalno vršen pritisak koji je ometao pozitivnu energiju benda i narušavao dobre odnose, nastavljaju.

„Neki u bendu nisu poštivali ni nas, ni organizatore, ni publiku i agente, tako da im se ovim putem javno ispričavamo zbog neugodnosti koje su se znale dogoditi na i oko naših koncerata. Nas dvojica uistinu nismo krivi za takvo ponašanje i raspad benda“, istaknuli su Hrepić i Jordes.

Kako kažu, "Daleka obala" je predivna priča i drago im je da su te bezvremenske pjesme bar nakratko ponovo koncertno oživili i usrećili sve fanove, pogotovo mlađe generacije.

„Nas dvojica nastavljamo sa našim solo projektima i uzajamnom suradnjom“, poručili su Hrepić i Jordes, piše Slobodna Dalmacija.