VIDEO  Frano Pehar i Tarapana predstavljaju novi singl za CMC festival 2023.

Frano Pehar Tarapana Konobar
Screenshot/Youtube

Pjesma "Konobaru" je novi singl za nadolazeći CMC festival u Vodicama, ujedno i najavni singl za drugi studijski album. 

Na pjesmi je radio proslavljeni autor Dušan Bačić i producent Bojan Dragojević. Zanimljivo je da se u pjesmi prvi puta kao autor glazbe i teksta potpisuje pjevač Frano koji za ovu pjesmu kaže da je njegova najosobnija do sada. 

"Svi mi imamo trenutke kada nam je konobar u sitne sate poput psihoterapeuta, kada mu kao najboljem prijatelju ispričamo sve svoje ljubavne probleme. Upravo je takva jedna moja situacija bila inspiracija za ovaj refren'', ističe Frano. 

Tijekom siječnja, nakon odrađene kanadske turneje u prosincu, izdvojio sam jednu slobodnu subotu za odlazak u svoj omiljeni pub u Zagrebu. Kad sam došao u stan u jednom dahu je iz mene izašla melodija i tekst refrena za ovu pjesmu. Poslao sam ju, pomalo sramežljivo Dušanu Bačiću i on se oduševio na prvo slušanje. Skupa smo složili pjesmu i otpjevao sam ju baš onako kako sam ju i pisao, emotivno i iskreno. Vjerujem da će publika prepoznati iskrenu emociju pjesme i da ću ju s publikom zborski pjevati na nadolazećim ljetnim koncertima. 

Spot za pjesmu prati radnju moje ispovjedi konobaru za šankom. "Konobara" za šankom glumio je moj izvrši producent i skladatelj Dušan Bačić i moram priznat da smo se sjajno zabavili. Spot je režirao ponati redatelj Vedad Jašarević. 

Pjesma "Konobaru" najavni je singl za drugu studijski album Frane i Tarapane koji izlazi početkom lipnja. Nakon uspješnog albuma "Ja sam na te ponosan" nazvanog po hit duetu s Matom Bulićem odradili smo veliki broj koncerata diljem Lijepe naše i dijaspore i jedva čekamo to ponoviti izlaskom novog albuma.