FITNESS TRENERICA IZ SARAJEVA Pokazala zaboravljene igre iz djetinjstva, video je hit

fitness trenerica,snimka,fitness,igre,djeca,video
Instagram

Fitness trenerica i profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu Lejla Šebić objavila je na Instagramu snimku na kojoj je pokazala zaboravljene igre iz djetinjstva koja je ubrzo postala hit.

Podijelila je snimku s radionice koja se održavala u sklopu sarajevskog Festivala u centru, a na kojoj su djeca imala priliku naučiti neke od zaboravljenih igara, poput igre s gumom, klikerima, kredama i hula hopom. 

Snimka na kojoj je pokazala kako se igrala nekad popularna igra gumi-gumi izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama. U samo pet dana prikupila je više od 1.5 milijuna pregleda i 43 tisuće lajkova. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Povratak u djetinjstvo 

Fitness trenerica objavila je na svom Facebook profilu podatak koliko je puta pregledan video te uputila emotivan apel. 

"Video koji je u samo par dana pregledan 1 574 036 puta. Vratio nas je u sretno djetinjstvo. Zašto su sve te igrice zaboravljene? Zašto se nisu prenosile s generacije na generaciju? Naučimo djecu kako da se igraju bez mobitela s vrlo jeftinim rekvizitima: 'gumom iz naninih gaća', kredama i klikerima..." 

"Naučimo ih da prave vrijednosti koje se cijene nisu materijalne (markirana odjeća, mobiteli i sl.) već sposobnosti, znanja i vještine koje se postižu samo svojim trudom, radom i vježbanjem", dodala je. 

"Djeca novog vijeka postaju informatički obrazovana već s tri godine, ali nažalost motorički su strahovito nazadovala u odnosu na nas djecu iz prošlog vijeka", zaključila je.