FILM O KOŠARKAŠU Frontmen "Hladnog piva" glumit će trenera Dražena Petrovića

Mile Kekin
Marko Topić

Pred koncert Mile Kekina i njegovog benda 13.7. u Šibeniku, rodnom gradu Dražena Petrovića, izašla je vijest da će baš Mile glumiti legendarnog trenera Mirka Novosela u igranom filmu Dražen, producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera iz produkcijske kuće Kinoteka, u režiji Danila Šerbedžije čija se premijera očekuje 22. listopada na Draženov 60. rođendan.

Film prati Dražena od dječačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu, a sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku, javlja Index.hr.

Mjesecima se pripremao za ulogu

Uskočiti u ulogu legendarnog Novosela, kaže, nije bilo nimalo lako iako Kekin već od ranije ima dosta glumačkog iskustva. Pripremao se mjesecima kako bi što bolje prikazao lik i djelo Mirka Novosela na Draženovom putu do uspjeha.

"Za početak sam pogledao sve o Mirku Novoselu i Ciboni što sam mogao, sve dokumentarce, snimke i njegova gostovanja u sportskim emisijama. Mirko mi se učinio kao vrlo fokusiran, discipliniran i pragmatičan čovjek, nije pio alkohol, nije bio sklon nekim ekstravagancama. Nije lako tumačiti likove bez nekih većih poroka, ali srećom je Mirko imao i svoju temperamentnu stranu", rekao je Kekin i dodao:

"Bilo je vrlo izazovno za čovjeka moje visine glumiti s dvometrašima, ali sam baš uživao, a naročito u sceni kad kao trener objašnjavam nova košarkaška pravila. Filmska ekipa je bila takva da mi je nakon zadnjeg dana snimanja bilo nekako žao što je već završilo. Nemam sumnje da će publika uživati u filmu."