FILM O ELITAMA KOJE OTIMAJU DJECU Odbili ga Disney, Netflix i Amazon, na kraju u kinima zaradio preko 100 miljuna dolara

sound of freedom,Netflix,Jim Caviezel

Novi film Sound of Freedom postao je hit kod publike. No trebale su mu godine da se dođe do ove točke, jer je Disney odložio film na čekanje nakon preuzimanja Foxa. Fox je bio izvorni distributer film, a budući da je Disney odlučio da ga neće objaviti, Angel Studios je to na kraju morao učiniti sam.

No izgleda da su i drugi potencijalni distributeri, točnije Netflix i Amazon, na sličan način odbili izdati Sound of Freedom. Producent i glumac Eduardo Verástegui to je objasnio putem Breitbarta. Započeo je rezimirajući situaciju s Disneyjem i kako su uspjeli vratiti prava na film. Ipak, bili su još poprilično daleko od velikog platna.

"Uzeo sam film od Disneyja, a zatim sam počeo lupati na vrata Netflixa, Amazona i drugih studija. I svi su me odbili. Neki od njih nisu mi ni odgovarali na telefonske pozive. Rekao sam: 'Imam vrlo važan projekt. Ovo je za vas. Želimo da to vidi cijeli svijet, a vi imate platformu. Imate pravu platformu za ovaj pokret, molim vas, pomozite nam. Ne radi se više o filmu. Ne radi se o meni. Riječ je o djeci'", rekao je Verástegui.

Dodao je i da je u jednom trenutku zamalo besplatno stavio film na internet.

"Poslali smo stotine poruka različitim ljudima. Ništa. Dakle, imate dvije mogućnosti. Ili ćete odustati, pozvati svoje investitore i reći: 'Učinio sam što sam mogao. Stavimo besplatno ovaj film na YouTube.' Ali onda sam pomislio da bi ga mogli otkazati. Pa da ga stavim na svoj Facebook? Možda će i to otkazati. Bio sam stvarno frustriran", ispričao je.Film je dosad zaradio preko 100 milijuna dolara
Ipak, Angel Studios je na kraju došao i uzeo film, što je otvorilo put za njegovo konačno prikazivanje u kinima. Film je uz masovnu promociju pušten u američka kina 4. srpnja na Dan nezavisnosti, od kada je, prema pisanju Forbesa, zaradio nevjerojatnih 50 milijuna dolara, a do danas se taj iznos popeo na preko 100 milijuna.

Hypeu oko filma pomogao je i Mel Gibson, glumac i redatelj koji je već dugo u sukobu s holivudskim glavešinama, pozivajući publiku da vidi film i, kako on to kaže, "shvati u kakvom svijetu živimo". Priča ima nekoliko slojeva i nije jedna od onih fikcija za koje morate imati čvrst želudac ili nemati vlastitu djecu da biste je uopće mogli pogledati.

Autori tvrde da je film "inspiriran stvarnim događajima". Donose priču o Timu Ballardu (Jim Caviezel), bivšem specijalcu koji u stvarnom životu tvrdi da je pravdi priveo dvjestotinjak online predatora. Mišljenja su podijeljena, a Caviezel koristi svaku priliku da zapanjujuće mirnim glasom govori o užasima iz najgore noćne more svakog roditelja.

Aluzije na Epsteinov otok u filmu su više nego jasne, a u samu promociju filma uključio se i pravi Tim Ballard, koji u nebrojenim intervjuima na YouTubeu tvrdi da je "godinama svjedočio slučajevima gdje se djeca širom svijeta otimaju".