VIDEO  Evo što se dogodi kad rockeri sjednu u školske klupe

Analiza uma bend 2024
Ivo Janjić i Anto Pavić

Nakon zadnjeg predstavljenog singla 'Leptir', intimne i vrlo osobne pjesme koja sažima bit preobrazbe, kraja i početka, frankfurtska 'Analiza umA' predstavlja nešto sasvim drukčije. 'neNORMALAN' je pjesma uz koju objavljuju istoimeni, treći im studijski album.

Pjesma 'neNORMALAN' odraz je trenutka u kojem živimo, duboko uronjen u slojeve društvene dinamike i transformacije koje 'Analiza umA' gleda u svijetu oko sebe. Novi singl ispituje kako nenormalno postaje normalno, a ono što smo nekada smatrali temeljnim vrijednostima postaje dijametralno suprotno. 

'Analiza umA' hrabro kroči glazbenim putevima obrađujući bliske im, životne teme koje mnogi možda izbjegavaju, donoseći svoj jedinstveni, iskreni pogled na svijet oko nas.

Njihov treći studijski album zbir je jedanaest pjesama od kojih su većinu već predstavili kao singlove i čije tekstove i glazbu potpisuje Marko Pavić, uz izuzetak 'Rural Blues' za koju je tekst napisao Bekir Kovačević.

Sadržaj se učitava...

On je jedan od brojnih gostiju koje je ekipa 'Analize umA' okupila na novom izdanju: "Kao i prethodne albume, i ovaj treći obogatili su razni gosti i prijatelji: Lana Škrgatić - Lana.S multiinstrumentalistica, skladateljica i pjevačica, bivša članica 'Zabranjenog pušenja' svirala je saksofon i pjevala u 'Bit će bolje' i 'Omča', Michaela Sotele vokalno je sudjelovala u pjesmama 'Bit će bolje', 'Teslektrika' i 'Kraj', Dragomir Herendić - Dragianni, gitarist 'Crvene jabuke' odsvirao je gitarski solo u pjesmi 'Bit će bolje', Žanil Tataj - Žak, bivši pjevač 'Divljih jagoda' pjevao je u pjesmi 'Kraj', Dado Marinković, bubnjar 'Parnog valjka', svoje je majstorstvo pokazao u 'Bit će bolje', Anto Filipović - bivši harmonikaš legendarnog pjevača sevdaha Safeta Isovića i čovjek koji je za Tifu odsvirao 'Duge kiše jesenje' sa sinom Tommyjem odsvirao je harmonike u pjesmama 'Teslektrika' i 'Pepeo'. 

Zoran Mišić koji je već odavno dio obitelji, pjevao je s nama 'Ja' i 'Bit će bolje', Josip Vukoja odsvirao je gitaru u 'Rural Blues', čiji tekst potpisuje Bekir Kovačević. Mišo Krpo odsvirao je bas u pjesmama 'Omča, 'Leprit' i 'Bit će bolje', a Vojkan Runjaić akustičnu gitaru u pjesmi 'Bit će bolje'. 

Želimo svima od srca zahvaliti za sav trud i rad, pogotovo našem producentu, gitaristu i jednom od pjevača Saši Amiću Slashu, i režiseru i video-producentu Anti Paviću. Hvala i dragim prijateljima koji su obogatili naše video-spotove: Nina, Žana, Amela, Ivo, Dado, Danijel, Samra, Sajo, Aksel, Los, Mišel, Miro, Stevo, Robert, Eugen, Rudi, Adi, Lega", navodi 'Analiza umA' u svojoj izjavi, a koju u priopćenju prenosi Dallas records.

Žestoki rockeri stvorili su još jedan album na kojemu su objedinili svoje 'životne' pjesme. Iako je rock žanr koji prevladava, singlovima kao što su 'Leptir' i 'San' otkrili su i svoju nježniju stranu, i pokazali da i opaki rockeri znaju napraviti itekako lijepe balade. Album 'neNORMALAN' nije za svačije uši, ali njihovi fanovi, kao i svi ljubitelji žešćeg rocka slušat će ga na repeat.