DRUGI PUT ODNIJELA POBJEDU Švedska pjevačica pobjednica Eurosonga

Švedska pjevačica pobjednica Eurosonga
Profimedia

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom Tattoo pobjednica je ovogodišnje Eurovizije održane u Liverpoolu. Let 3 za Hrvatsku je osvojio 13. mjesto.

Veliko finale Eurosonga donijelo nam je 26 predstavnika različitih zemalja i njihovih pjesama, među kojima je bio i Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ!" kao prvi hrvatski izvođači koji su se uspjeli plasirati u posljednjih šest godina u veliku završnicu, a završili su na 13. mjestu, prenosi Hina.

A pobjedu na Eurosongu 2023. odnijela je predstavnica Švedske Loreen s pjesmom "Tattoo". Ovo je drugi put da joj je to pošlo za rukom, nakon što je bila najuspješnija i 2012. godine s pjesmom "Euphoria".

Gledatelje su u finale uveli prošlogodišnji pobjednici, ukrajinski bend Kalush Orchestra sa svojom pjesmom "Stefania" i podigli gledatelje u dvorani na noge, a slijedilo je spektakularno predstavljanje svih sudionika. Kroz program su nas vodili ukrajinska pjevačica Julia Sanina, glumica Hannah Waddingham, pjevačica Alesha Dixon i popularni televizijski voditelj Graham Norton.

Po redu su nastupili predstavnici Austrije, Portugala, Švicarske, Poljske, Srbije, Francuske, Cipra, Španjolske, Švedske, Albanije, Italije, Estonije, Finske, Češke, Australije, Belgije, Armenije, Moldavije, Ukrajine, Norveške, Njemačke, Litve, Izraela, Slovenije, Hrvatske i Velike Britanije.