DOBIO PRIZNANJE UN-a Nakon Neymara, sina hrvatskog reprezentativca zagrlila i Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović i Leonardo Perišić
Instagram

Fotografija Leonarda Perišića kako tješi uplakanog Neymara obišla je svijet, a gestu su prepoznali i iz UN-a. Malenom su dali čast označavanja početka događanja s velikim značajem, a ceremoniji je prisustvovala i bivša predsjednica Hrvatske koja je sve ponosno pratila.

Bivšoj predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović još uvijek se nisu slegli dojmovi iz Katra. Hrvatska je tamo pokazala ponos, srce i inat, a navijači su i više nego ponosni. Osim brončanom medaljom, možemo se pohvaliti i dobrim odgojem djece hrvatskih reprezentativaca, piše tportal.

Naime, nakon što je Brazil izgubio od Hrvatske pred polufinale, uslijedila je velika tuga u brazilskim redovima. To je uočio i sin Ivana Perišića koji je potrčao utješiti svog idola. Maleni Leonardo dotrčao je do uplakanog Neymara te ga od srca zagrlio. Time je pokazao pravu gestu topline dječjeg srca, o čemu su se raspisali mediji diljem svijeta.

Pravi je to primjer dječje nesebičnosti koja u trenucima najveće sreće razmišlja o drugom te veličine koja uspijeva izaći iz svoje pozicije i shvatiti tugu gubitnika. Pokazuje timski duh i suštinu fair playa.

UN je Leonardu Perišiću dodijelio posebno priznanje za njegov doprinos navijačkom fair playu te su mu dali čast označavanja početka walkathona 'Hod do nule' koji se održava kao potpora ispunjavanja ciljeva održivog razvoja.

Ceremoniji je prisustvovala i Kolinda Grabar-Kitarović koja je s globalnim i sportskim liderima, djecom i mladima podržala akciju s ciljem unapređenja društvenog razvoja, gospodarskog rasta, mogućnosti obrazovanja i zaštite okoliša. Bivša predsjednica Hrvatske oduvijek promiče sport i sportski duh, a dječaka je nagradila velikim zagrljajem ponosa, a potom je zagrlila i njegovu sestru Manuelu.