VIDEO  DO VELA LUKE NA BICIKLU Skromni Vinko Ćemeraš ganuo suprugu Olivera Dragojevića

DO VELA LUKE NA BICIKLU Skromni Vinko Ćemeraš ganuo suprugu Olivera Dragojevića
Ante Cizmic/CROPIX

Otkako je skromni mladić iz Čapljine prije pola godine pobijedio u popularnom pjevačkom natjecanju “The Voice”, Vinko Ćemeraš (26) počeo je živjeti svoje snove, jer glazba je njegov život, iako mu je u obiteljskom domu gitara dugo kupila prašinu prije negoli ju je uzeo u ruke.

Ovih dana živi na relaciji Čapljina – Zagreb gdje radi na svom prvom albumu koji će uskoro izići pod okriljem Universala, a singl koji je nedavno izbacio “Samo da ti si tu” već polako se penje prema vrhovima top-lista.

Vinko je bio jedan od glazbenika koji je u povodu druge godišnjice smrti Olivera Dragojevića pjevao njemu u čast u Vela Luci…

Iz Čapljine prema Veloj Luci potegao je ni manje ni više nego biciklom.

"Inače sam veliki ljubitelj bicikliranja, a otkako se pojavila korona, pedaliram još više nego prije. Prijatelj je predložio da idemo biciklom do Korčule, nisam se nimalo premišljao.

Odmah mi se svidjelo, te smo se upustili u tu avanturu. Išli smo prvo od Čapljine do Ploča, onda smo uzeli trajekt do Trpnja na Pelješcu, pa biciklirali do Orebića gdje smo opet išli na trajekt, ovaj put do Korčule.

Čekao nas je tada put do Vela Luke, bili smo već na izmaku snaga, došli smo kasno navečer. Sve skupa smo prevalili taj dan oko 110 kilometara, vozili smo gotovo osam sati.

Vela Luka mu nije nepoznata. Tu je redovito s bendom Anarhiv nastupao prijašnjih godina tijekom ljetnih mjeseci. 

Ipak, koncert u čast Oliveru, nešto je uistinu posebno? Slušajući ga kako izvodi “Nocturno”, Vesna Dragojević, nije skrivala suze.

Sadržaj se učitava...

"Ovaj nastup ne može se mjeriti s nijednim dosad. Drago mi je da sam, uz “Romancu” koju sam prvi čuo tek prije mjesec dana i odmah se zaljubio u nju, izveo i “Nocturno”. Volim tu neku mračnu atmosferu u njoj.

U mojoj se kući Oliver puštao otkad znam za sebe, njegove su mi pjesme obilježile djetinjstvo i odrastanje. Čak znam i one koje nikad nisam otvorio na YouTubeu jer sam ih već negdje čuo. Nisam ga, nažalost, nikad imao prilike upoznati ni slušati na nekom koncertu, što mi je iznimno žao", rekao je Vinko u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.