VIDEO  DAVID GLIBO Mladi glazbenik iz Rame oduševio coverom SMS-a

David Glibo
David Glibo

David Glibo, mladi glazbenik iz Rame prije nekoliko dana sa svojim prijateljem Robertom Dabarčićem objavio je cover za pjesmu "Dobro došla tugo" poznate grupe SMS. Pjesma je dobila odlične reakcije, a David je skrenuo pažnju na sebe.

Sadržaj se učitava...

"Budući da zbog koronavirusa dosta vremena provodimo doma, improvizirao sam jedan mali studio. Sa svojim kolegom Robertom Dabarčićem koji ide sa mnom na akademiju, došao sam na ideju da snimimo jedan cover, pravi studijski. Na kraju je ispalo super. Reakcije su zaista odlične", kaže David za hercegovina.info, koji smatra da je cover dobar za početak izlaska na glazbenu scenu.

"Razmišljamo malo više o autorskim stvarima, no od nečega se mora krenuti. Jednako tako u kontaktu smo s drugim glazbenicima i razgovaramo o tome da mi njima radimo aranžmane i da idemo i u tom smjeru. Jako me zanima glazbena produkcija, rad na aranžmanima i pjesmama."

No, ipak se jedna pjesma može uvrstiti pod autorsku.

"Izdao sam samo jedan duet s Etno skupinom Čuvarice, gdje sam svirač i skladatelj. Pjesma se zove "Lijepa kao vila". Možemo reći da je to neki prvi autorski duet. Inače pišem glazbu za ostale izvođače, naročito lokalne."

Sadržaj se učitava...

Kada smo već kod lokalnih glazbenika, iz Rame je Marko Bošnjak koji je pobrao simpatije javnosti?

"S Markom surađujem. Pratio sam ga na njegovoj turneji prošle godine. On je jedan veliki potencijal. U Zagrebu je okružen jako dobrom ekipom i mislim da će biti odličan."

Kako je krenuo tvoj glazbeni put?

"Inače dolazim iz jedne glazbene obitelji. Mama je magistra glazbene kulture, a tata svira gitaru. Sa šest godina sam već krenuo nastupati po festivalima diljem BiH. Kada mi je bilo sedam godina osvojio sam male "Melodije Mostara". Nakon toga sam upisao osnovnu glazbenu školu koju sam pohađao šest godina. Srednju glazbenu upisao sam u Mostaru. U to vrijeme sam prošao kroz razne bendove, rockerske, svatovske, svirao sam i acoustic svirke s kolegama. Trenutno sam na glazbenoj akademiji u Mostaru.

Mladi glazbenici svoje mjesto na glazbenoj sceni pokušavaju izboriti kroz razna glazbena natjecanja. Koliko si pratio ovogodišnje izdanje The Voicea i našu hercegovačku trojku?

"Trebao sam ove sezone biti na Voiceu, međutim ispali su neki problemi s prijavama. Ako Bog da sljedeće godine trebao bi se pojaviti na showu. Josipa znam iz srednje škole. Vinka bi želio upoznati. Odlični pjevači mislim da je jedna svjetla budućnost pred njima."

Kako se danas mladi mogu ostvariti na glazbenoj sceni?

"Okruženi smo glazbom kakvom jesmo. Onaj tko želi nešto svoje skladati i graditi treba uložiti puno tuda, rada i novca da bi stvorio neko ime i da bi ga ljudi prepoznali", kaže David te otkriva da uskoro možemo očekivati nešto novo iz njegova malog studija.

"Uskoro očekujte neki novi cover. Da iskoristimo vrijeme dok još nismo krenuli na akademiju"; zaključio je David.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.