ČAPLJINAC U FINALU DORE "Ponosan sam jer sam se predstavio s autorskom pjesmom"

Vinko Ćemeraš
HRT/screenshot

Na ovogodišnji natječaj za Doru 2024. stigle su rekordne 203 prijave, a Vinko Ćemeraš bio je jedan od 24 sretnika koji su uspjeli izboriti svoje mjesto na ovom prestižnom natjecanju. Ove godine umjesto u Opatiji, kako smo se do sada naviknuli, glazbeno natjecanje održat će se na Prisavlju u HRT-ovom studiju Anton Marti.

Podsjećamo, ovaj simpatični Čapljinac publici se predstavio svojom pjesmom „Lying Eyes“, a sinoć je nastupio u prvoj polufinalnoj večeri i izborio svoje mjesto u finalu Dore. Inače, radi se o pjesmi koja je nastala prošle godine u svibnju, međutim ostala je spremljena u ladici sve do nedavno kada je opet ugledala svjetlo dana.

"Stvarno sam sretan jer sam finalist Dore. Ponosan sam jer sam se predstavio s autorskom pjesmom i vjerujem na dobar način. U nedjelju idem uživati, nadam se da će fokus biti samo na glazbi, a ja ću se potruditi da publici pružim isti nastup kao sinoć, ako ne i bolji", izjavio je Vinko za Hercegovina.info.

Drugu polufinalnu večer možete pratiti već večeras na HRT-u, a Vinko će se u nedjelju, zajedno s preostalih 15 natjecatelja, boriti za prestižnu statuu Dore i pjesmu koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2024. 

O pobjedniku koji će u svibnju nastupiti u švedskom gradu Malmö, osim gledatelja odlučivati i članovi ocjenjivačkih sudova. Ove godine Hrvatsku će predstavljati pjesma koju će odabrati četiri domaća žirija smještena u HRT-ovim centrima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, kao i  četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Eurovision Song Contesta 2024.: Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda. Svaki od tih sudova sastojat će se od tročlanog tima stručnjaka u glazbenoj industriji, uključujući glazbene profesionalce, skladatelje, glazbene kritičare, producente i slično.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.