BAJAGA SE OGLASIO Glazbenik se ograđuje od alkoholizma

bajaga,alkohol,liječenje

Jučer je odjeknula vijest da je čuveni glazbenik Momčilo Bajagić Bajaga navodno završio na liječenju alkoholizma na jednoj privatnoj ruskoj klinici za liječenje bolesti zavisnosti u Zemunu, a on se sada oglasio javno ovim povodom.

"Ja sam odlično, ne znam što ste mogli da dobijete, super se osjećam, nikad bolje", rekao je Momčilo Bajagić Bajaga, pa nastavio:

"Nije točno to za liječenje. Nemam problema, osjećam se dobro, hvala vama na brizi", dodao je on potom za Republiku.

Kako je pomenut medij pisao, Bajaga je navodno shvatio da ima velikim problema s jetrom.

"Internista iz Specijalne bolnice za interne bolesti obilazio je Bajagu u privatnoj klinici u kojoj je bio smješten. On je pratio njegovo stanje s obzirom na to da mu je jetra usljed dugogodišnjeg konzumiranja alkohola maltene potpuno uništena. Zbog toga je na kraju i pristao na liječenje jer je poznato da se oni koji imaju problem s pićem teško odluče na ovaj korak. Kod nas je pogotovo društveno prihvatljivo da se pije i nazdravlja u svim prilikama, pa rijetko tko, i kada to već postane ozbiljan problem, hoće to da prizna i prihvati, a kamoli da ode na liječenje", pričao je izvor tog portala, pa nastavio:

 "Momčilo je u posljednji čas riješio da uzme stvari u svoje ruke i dođe na ovu poznatu kliniku, na kojoj se uspješno liječi alkoholizam. To jeste dugotrajan proces i obuhvata fazu bolničkog ili intenzivnog liječenja i fazu produženog liječenja. Psihički problem kod potpune apstinencije od alkohola se još i nekako da riješiti, ali štetne posljedice koje je dugogodišnja zloupotreba alkoholnih pića ostavila na organe poput jetre je nešto teže sanirati. Zato je svakodnevno nadgledanje i praćenje interniste u Bajaginom slučaju bilo najvažnije. On je pušten kući, ali je stalno pod nadzorom liječnika, u smislu da redovno dolazi na zakazane seanse koje podrazumijevaju njegovu terapiju. Kada je oštećenje jetre u pitanju, posebno kada je ona oštećena zbog alkohola, veoma je bitno da pacijent bude discipliniran, a Bajaga to svakako jeste."