ALEKSANDAR STANKOVIĆ "Već 14 godina se borim s depresijom"

Aleksandar Stanković
Facebook

Aleksandar Stanković otkrio je da se već 14 godina bori s depresijom.

Za njegovu bolest do sada su znali samo njegovi najbliži, a sada je odlučio u knjizi Depra opisati svoju borbu.

"Odlučio sam otkazati emisiju..."

"Bilo mi je toliko loše da sam odlučio otkazati emisiju. Rekoh to i producentici. ‘Stvarno ne mogu’. Popio sam antidepresiv i anksiolitik i nema pomoći. Noge mi se tresu, usta su suha i potpuno sam dezorijentiran. Moglo bi se dogoditi tijekom emisije da zaboravim kako se gost zove, ili da mu ne uspijem postaviti pitanje.

Teško sastavljam rečenice. Ne mogu se prisjetiti pojedinih riječi…", opisuje Stanković svoje stanje pred emisiju s Nikolom Pilićem.

Emisiju je, kaže za Telegram, jedva odradio, a gost nije ništa primijetio.

Svjestan je stigme

Kaže da ga je njegova supruga pitala mora li baš napisati knjigu o depresiji.

"Supruga me, kao i našu djecu, želi zaštiti od čitavog svijeta, želi zadržati i svoj duhovni mir koji će sigurno biti narušen izlaskom ove knjige. Za moju obitelj to će biti nemir. Uz izlazak iz ormara sigurno idu mnogobrojna pitanja, od susjeda do slučajnih prolaznika koji će, ako ništa drugo iz čiste radoznalosti, htjeti doznati što se to događa s poznatim licem", kaže.

"Psihičke bolesti jače su stigmatizirane zbog neznanja čak i dobronamjernih ljudi, koji još mogu shvatiti da si tužan, nesretan i pomalo onesposobljen za život, ali su uvjereni da s jakom voljom možeš izaći na kraj s kliničkom depresijom. ‘Misli pozitivno, izađi u šetnju!’ Dobronamjerni ljudi često će ti to reći, ne shvaćajući da depresivcima to ništa ne znači", kaže.