PAMIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO Mamićev poziv nisam mogao odbiti, a u Gabeli su me dočekali veliki problemi

Igor Pamić
Glas Istre

Nogometaši GOŠK-a proteklog vikenda neočekivano su poraženi na svom terenu od Radnika iz Hadžića, momčadi koja je do te utakmice bila posljednja na tablici. Bio je to i debi novog trenera momčadi iz Gabele Igora Pamića. Ruku na srce, Pamić je stigao samo dva dana prije utakmice i istu je vodio s tribina i nije mogao puno napraviti. No, poraz ga ipak boli kaže nam.

"Nije se očekivao poraz i najgore je što je GOŠK izgubio. Nisam puno stigao napraviti, utakmicu sam vodio i gledao s tribina. Ja sam vjerovao da GOŠK ima odličnu momčad, no, uvjerio sam se u suprotno. Ukoliko se ne pojačamo imat ćemo borbu za sredinu tablice", iskren je Pamić.

Kako kaže hrvatski stručnjak bio je uvjeren da GOŠK ima ekipu za ponovni ulazak u Premijer ligu BiH, ali to nije tako.

"Ova ekipa nije dobro slagana, i nije izbalansirana da može postati prvak 1. Lige FBiH. Ja sam razgovarao i s predsjednikom Lujom Ilićem i on sam je bio uvjeren da je ovo momčad za najveće domete. Bio je korektan i pustio je drugima slaganje momčadi, ali to nije dobro napravljeno. Sada se i on sam uvjerio da to nije dobro. No, ruku na srce postoji sada i jedna druga stvar, a to je da ova momčad nije još na svom maksimumu. Ja vas uvjeravam da će ova momčad biti bolja sa mnom. Imamo vremena dovesti još neke igrače. Dva su nam već stigla, a to su Kulović i Starčević. Očekujemo još jednog veznog i stopera. Momčad je psihički potonula. Imamo jako puno problema i puno je posla pred nama."

Ipak nema zamjerke na zalaganje protiv Radnika.

"Dečki su se borili i trudili. Mogli smo u prvom poluvremenu sve riješiti, ali nije se to dogodilo. Dogodio nam se taj nepotrebni crveni karton. Za onakav karton kod mene se leti iz momčadi, bez obzira na suđenje. Onakvo nešto se više ne smije ponoviti dok sam ja na klupi. I još bi jednu stvar dodao u vezi te utakmice. Toliko dugo sam u nogometu, ja u životu nisam vidio toliko izležavanje. Od 45 minuta igralo se možda 22. Ne kažem da možda netko nije bio ozlijeđen, ali onakvo nešto nisam doživio."

Imao bi Pamić i želja za dovođenjem nekih igrača, no, postoji jedan problem.

"Teško je privoljeti nekoga iz Hrvatske da dođe u drugu BiH ligu, no, možda bude i takvih, vidjet ćemo što će se događati."

Ali zato Pamiću to nije bio problem.

"Meni nije problem raditi. Zdravko Mamić koji je veliki prijatelj s Lujom Ilićem zvao me da preuzmem GOŠK. Ja Zdravka nisam mogao odbiti. On je meni jako puno pomogao u životu, još tamo 1993. godine kada me doveo u Dinamo pa kasnije odveo u Osijek. I o predsjedniku Luji znam samo najbolje. Bio sam bez anganžmana i njih dvojicu se ne odbija. Pun sam želje da odvedemo klub tamo gdje je i zamišljeno", rekao je Igor Pamić u razgovoru za hercegovina.info

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.