NOGOMETAŠ ZRINJSKOG POSLAO OHRABRUJUĆE PORUKE Moramo biti strpljivi i pozitivni

Slaven Jakovljević

Koronavirus zaustavio je sve sportske aktivnosti diljem svijetu, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Odluka o prekidu nogometne Premijer lige BiH donesena je 12. ožujka, a dan kasnije u HŠK Zrinjski zaustavljeni su treninzi na stadionu.

Da nije bilo zaraze koja je paralizirala sportski svijet danas bi sa Slobodanom Jakovljevićem razgovarali o derbiju sa Sarajevom i borbi za naslov prvaka. No, prva i udarna tema svakog razgovora u ovim vremenima je koronavirus koji nažalost svakodnevno odnosi ljudske živote.

„Neizbježna tema svakog razgovora je koronavirus. Zabrinjavaju djeluje na sve nas činjenica kako se broj preminulih povećava iz dana u dan. Ja vrijeme provodim u stanu, treniram individualno, nekada se odem malo istrčati, a sada imamo i on-line treninge s kondicijskim trenerom“, kazao je u razgovoru za hercegovina.info nogometaš Zrinjskog Slobodan Jakovljević.

Unatoč svemu sjajni stoper Mostaraca pozitivno razmišlja o krizi i nastavku nogometnog natjecanja u BiH.

„Moramo biti strpljivi i čekati jer nadam se kako ovo neće još dugo potrajati. Što se tiče nastavka prvenstva iskren da budem nisam puno upućen o tome. Nogometni savez BiH će donijeti odluku i mi ćemo je poštivati, jer nema nam druge“, poručio je Jakovljević.

U stalnom je kontaktu s obitelji, bratom u Novom Sadu i roditeljima na Kosovu. Kaže kako su u Novom Sadu mjere karantene postrožene, te kako se njegovi najmiliji pridržavaju uputa koje su donijele vlasti.

„Redovno se čujem i sa suigračima. Sigurno da je teško onima koji nisu sa svojim obiteljima, a posebno je teško suigračima s djecom. Ali opet ništa nije vječno treba biti pozitivan. Svim ljudima bih poručio čuvenu poslovicu: „Strpljen, spašen, sretan“, kazao je na kraju razgovoru za hercegovina.info Slobodan Jakovljević.