ZHŽ Dopuštena okupljanja do 40 ljudi, jedna osoba pozitivna na koronavirus

CZ ŽZH

Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite ŽZH usvojene su nove zapovijedi.

Njima se, dopušta pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru-terasama uz poštivanje posebnih higijensko-epidemioloških mjera, rad javnog prijevoza (linijskog, izvanlinijskog) putnika te privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija;

Također zapovijedima se dopuštaju se javna okupljanja do 40 osoba, pružanje usluga kinima, muzejima, umjetničkim galerijama, bazenima, kupalištima, sportskim i rekreacijskim centrima i sl.

Sve dopuštene djelatnosti trebaju poštivati propisane epidemiološke smjernice koje će biti izdane od Zavoda za javno zdravstvo.

Zavod za javno zdravstvo ŽZH je o obavijestio o jednoj pozitivnoj osobi s područja Širokog Brijega koja je povezana s postojećim klasterom.

Do sada je u ZHŽ na koronavirus pozitivno bilo 79 osoba, 71 osoba je oporavljena, 4 su osobe nažalost preminule, dok se  4 osobe se smatraju trenutno pozitivnim na prisustvo koronavirusa i sve su s prostora Širokog Brijega. U samoizolaciji se nalazi 289 osoba, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite ŽZH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.